Начин на живот

Кои са най-богатите средиземноморски градове?

Всички сме чували, че Лондон е мека за богатите хора от цял свят. Те идват тук за да се забавляват, за да получат мечтания лукс срещу парите си и за да се докоснат до онази аристократичност, която единствено британската столица може да им предложи. За мнозина обаче Лондон не е сбъдната мечта. 

Те имат пари в излишък, но за тях това е просто е един голям и сив град. Търсят място, което да разполага с всичкият лукс и блясък, който може да се открие и в Лондон, но да предлага и по-добър климат. Средиземноморието е като магнит за богати и известни хора от цял свят. Тук ги привличат слънцето, разкошните плажове, богатата южноевропейска култура и желанието да бъдат забелязани. 

Без съмнение Южна Европа е като религия за хората, които разполагат с неограничени финанси. Бизнесмени, кралски особи, кино звезди, световно известни музиканти и знаменити спортисти могат да бъдат видяни тук, в някои от най-шикозните градове на света.

Съдържание

Монако

Монако е най-богатият и скъп град в целия свят. И като казваме богат нямаме предвид, че има огромна икономика, а просто, че неговото население се състои почти изцяло от много заможни хора. Данъчният рай привлича знаменитости от всички краища на планетата. Нито Лондон, нито Ню Йорк, нито Токио могат да се мерят с блясъка и лукса, които предлага малкото средиземноморско княжество. Тук цената на живота е изключително висока, а блясъкът е ослепителен. Тук няма престъпност или социални проблеми. Монако е единственият град в света, където средната класа е малцинство в сравнение с броя на богатите граждани. Мнозина от работещите в княжеството всъщност живеят на километри извън Монако и пътуват до тук всеки ден.

Ница, Франция

Само на няколко крачки от Княжество Монако се намира Ница – един от най-шикозните градове в света. Перлата на Франция е разположена в самото сърце на Френската ривиера, а желаещите да си купят вилата мечта край брега на морето ще трябва да бръкнат дълбоко в джобовете си. Това е така, защото Ница се счита за най-скъп от всички градове на средиземноморското крайбрежие на Франция.

Марбея, Испания

Казват че Марбея предлага абсолютно всичко, което може да се открие в Лондон, но в допълнение има и прекрасен климат. Този прекрасен град на брега на Коста дел Сол в испанската провинция Андалусия е за Европа това, което е Южна Калифорния в САЩ. Луксозни вили за милиони долари се простират на километри в така наречената Златна миля. Това е едно от най-шикозните места за живеене в целия свят. Холивудски знаменитости и дори арабски шейхове обичат да прекарват времето си тук, докато се наслаждават на ултра луксозните си резиденции край златните плажове.

Сан Ремо, Италия

Самото име Сан Ремо е синоним на блясък и разкош. Градът е легендарно известен сред заможните хора от цял свят. Разположен е в сърцето на Италианската ривиера, наричана още Ривиера дел фиори, Сан Ремо е всичко, за което един човек с добри финансови възможности може да мечтае.

Мантон, Франция

Мантон често е описван като един от най-колоритните и изпъстрени с богата култура градове на френския лазурен бряг. Известен е със знаменития си Лимонен фестивал, който се провежда всяка година през февруари. Мантон е скъпа дестинация и не всеки може да си позволи да почива, а още по-малко да живее тук. Световноизвестният център на лукса – Монако – се намира на по-малко от 10 км от тук.

Сен Тропе, Франция

Самото име на популярния френски курорт предизвиква респект и уважение. Тук можете да откриете някои от най-известните и богати хора в света да се излежават на луксозните си яхти докато се наслаждават на средиземноморското слънце облечени в дизайнерските си бански костюми, подчертаващи перфектния им загар. За всички онези, които търсят лукс – тук ще го откриете в изобилие.

Кан, Франция

Кан е град, който с лукса и красотата си привлича знаменитости от цял свят. Пикът е по време на ежегодния кинофестивал, когато цял Холивуд се стича тук на червения килим. Кан е типичен пример за разкоша на Френската ривиера, скъп и изискан, този град е просто идеален за богатите хора, които търсят спокойно място, на което да се насладят на възможностите си.

Портофино, Италия

Портофино е несъмнено най-живописният град на брега на Италия. Невероятните цветове на сградите преливат в най-различни нюанси, ярките им цветове контрастират на изумрудената зеленина на средиземноморския бряг. Портофино е рай за богаташите. Достатъчен е само един поглед към луксозните яхти акостиращи край брега и ще добиете представа за това колко скъпа и изискана дестинация стои пред вас.

Back to top button