В чужбина

Държавите в Африка, които да посетим

Африка може да не се появи веднага на радара на стандартния пътешественик, но тези, които я изберат, имат шанса да изпитат перфектната комбинация от древно и модерно, диво и градско, както и от Изток и Запад. Африканският континент изобилства от уникални пейзажи, древна история, географски чудеса и забележителности.

От крайбрежната красота на Кейптаун до резерватите за диви животни на Танзания, изборът за вашето приключение на втория по големина континент може да бъде предизвикателство. За да ви помогне да започнете планирането на екскурзия или почивка, туристическа агенция Дари-тур подбра най-добрите места за посещение в Африка въз основа на достъпност, популярност и разнообразие на предлаганите дейности. 

Съдържание

Световно културно и историческо наследство

Искали ли сте някога да се докоснете до автентичната северноафриканска култура и гостоприемство? Знаете ли, че Тунис е държава, център на средиземноморската култура от 3000 години? Наследникът на древен Картаген е смесица от история, усещания, аромати и вкусове, които ще ви удивят. От неговите сукове до неговите плажове, паметници и изискана храна, тук всичко е традиция, светлина, хармония и добър вкус. Всичко това ще бъде на ваше разположение, ако изберете почивка в Тунис.

Египет може да бъде поразителен, тъй като има толкова много неща за разглеждане и правене, накъдето и да се обърнете. От оживените пазари в Кайро до древните пирамиди в Гиза и храмовете по поречието на живописната река Нил, лесно ще се потопите в историята и културата на тази държава. 

Тропически плажове, които се конкурират с едни от най-добрите в света

Най-добрият избор за плажна почивка предлага малкия остров Занзибар, точно до брега на танзанийската столица Дар ес Салам. Островът може да се похвали с чисти лазурни води, бял коралов пясък и изобилие от възможности за гмуркане и шнорхелинг, което го прави идеалното място за почивка след сафари или преход до най-високите върхове на Африка – връх Килиманджаро и връх Кения.

Африка е смесица от древни и космополитни градове. 

Посетете Мароко. Разгледайте Маракеш – претъпкан средновековен град, който датира от времето на Берберската империя. Лабиринтът от алеи и процъфтяващи пазари извиква образа на Аладин и ще ви бъде трудно да отърсите съзнанието си от представата за вълшебно килимче, докато разглеждате стотици сложно ръчно тъкани килими от еклектичните пазари.

В контраст, южноафриканският Кейптаун е модерен космополитен град, който се гордее с грандиозна брегова ивица и богато културно наследство и история. Градът е безспорно красив както заради едно от новите седем чудеса на природата, планината Тейбъл, така и заради оползотворяването на индустриални райони, холандска, малайска и британска повлияна архитектура и исторически сгради.

„Дим, който гърми“

Разположен на границата между държавите Замбия и Зимбабве в националния парк Mosi Oa Tunya, водопадът Виктория е приблизително два пъти по-дълбок и широк от Ниагарския водопад, което го прави един от най-смайващите водопади в света. Като едно от най-големите природни чудеса на планетата, водопадът се спуска каскадно на 355 фута от естествена пукнатина в земята, през която тече река Замбези. Над 38 000 кубически фута вода се стичат каскадно по водопада всяка секунда и гледката е просто хипнотизираща.

Африка, завладяваща дестинация за пътници, търсещи незабравими приключения и културно потапяне.

Държавите които да посетите в Африка са разнообразни и завладяващи. Континентът предлага обширни възможности за наблюдение на дивата природа и изживявания извън утъпканите пътеки. Офертите на Dari-tour.com позволяват уникални преживявания с местните общности, предоставяйки възможност да научите за техните обичаи, традиции и богато наследство от опитни екскурзоводи.

Back to top button