Начин на живот

Екскурзия до Сърбия – преглед на най-добрите места

Сърбия е красива страна, в която източната и западната култура се комбинират по един страхотен начин. Там велики крепости оформят общ пейзаж с модерното улично изкуство. Още по-хубавото е, че можете да намерите евтини екскурзии до Сърбия, за да видите красотите, които предлага.

Какво да посетим по време на екскурзията си до Сърбия? 

От туристическа агенция Руал Травел напомнят, че в Сърбия има много интересни забележителности, които заслужават да бъдат посетени. Сред тях са:

  1. Белград
    В столицата са концентрирани най-голяма част от забележителностите в страната. Запознаването с историята и културата на тази интересна страна трябва да започне от тук. Първото място, което е добре да посетите, е крепостта Калемегдан, която се намира на върха на 125 метров хълм, при сливането на реките Дунав и Сава. Не пропускайте и катедралата Свети Сава. Тя е една от най-големите православни църкви в света. Ако искате да видите колоритната страна на града, потърсете Земунската област. Музеят на Никола Тесла, Ада Циганлия и мостът над Ада също са места, които е добре да се разгледат. Има множество локации, на които да обърнете внимание по време на вашата екскурзия
  2. Нови Сад
    Нови Сад е вторият по големина град в страната. Той отново е чудесно място за посещение по време на вашата почивка. Любовта на местните към музиката и изкуството си личи още на първата разходка. Тя може да започне от улица “Дунав”, една от най-важните градски артерии, разположена на самия бряг на едноименната река. Задължително е и преминаването през сърцето на града – площад “Свобода”. С историческата част на Нови Сад може да се запознаете, като посетите Историческия музей на Войводина, катедралата “Дева Мария” или Петроварадинската крепост.
  3. Ниш
    Археологически разкопки доказват, че Ниш е един от най-старите градове на Балканския полуостров. Тук има много интересни исторически забележителности. Крепостта Ниш, намираща се в чудесен парк за отдих, както и смразяващата кръвта “Челе-кула”, кулата от черепи, построена от османците след страшна битка, за да плаши местните. На територията на това място има още много места, които е добре да се посетят, ако искате да се запознаете с историята на Сърбия.

Екскурзия в тази държава ще ви запознае с множество интересни факти и места.

Необходими документи за екскурзия в Сърбия 

Въпреки че държавата не е част от Европейския съюз, до Сърбия може да пътувате само с лична карта, стига престоят да не надвишава 90 дни. Онлайн могат да се разгледат интересни и изгодни оферти за пътуване в съседката ни, като това е един добър избор на локация за прекарване на вашата почивка.

Back to top button