Морски хотели

Gardenia Beach Palace Aparthotel – ревю и мнение

Как избрахме Gardenia Beach Palace Aparthotel в Поморие

Още от миналата година слушаме позитивни мнения за Поморие като дестинация за почивка и определено искахме тази година да го посетим. Хотелът избрахме през Booking. Най-много ни впечатли уникалната локация: на тънката ивица суша между Черно море и Поморийското езеро. Изглеждаше наистина много красиво: хотелът е заобиколен от вода и едните стаи гледат езерото, а другите морето.

Също апартхотелите ни харесват, защото предлагат една идея повече автономност. Имат си отделни входове, чувстваш се по-самостоятелен и отделен от другите гости.

Запазихме три нощувки, които ни излязоха на цена от 264,60 лв, които включваха единствено спането, нямаше закуска.

Gardenia Beach Palace Aparthotel booking

GPS координати:

Съдържание

Първи впечатления от апартхотел Гардения Бийч Палас

Винаги прави добро впечатление, когато от хотела ти звъннат предварително, за да попитат дали всичко е наред и кога се очаква да пристигнете. Тук веднага спечелиха една точка.

Gardenia Beach Palace Aparthotel в Поморие 5

Gardenia Beach Palace Aparthotel в Поморие 7

Gardenia Beach Palace Aparthotel в Поморие 8

Gardenia Beach Palace Aparthotel в Поморие 9

Gardenia Beach Palace Aparthotel в Поморие 10

Gardenia Beach Palace Aparthotel в Поморие 15

Gardenia Beach Palace Aparthotel в Поморие 16

Gardenia Beach Palace Aparthotel - ревю и мнение

 

Паркингът

Достигнахме локацията около час преди времето за настаняване. Направи ни впечатление, че всички места за паркиране пред хотел Гардения имат антипаркинг скоби. Наложи се да паркираме на около 200 метра от хотела, където имаше обособен малък паркинг за 3-4 коли. Оставихме багажа в колата и отидохме да проверим как стои въпросът с паркирането. Оказа се, че то се заплаща допълнително по 5 лева на ден. Съгласихме се и ни дадоха един ключ с номер, с който да отключваме катинара на едно от мястото. Върнахме се и започнахме да търсим мястото ни за паркиране. На всяка скоба имаше лепенка с въпросния номер. На част от тях вече нищо не се виждаше, бяха много избледнели.

Gardenia Beach Palace Aparthotel в Поморие 3

С нерадост установихме, че са ни дали място, което не беше особено близо до входа за рецепция, при положение, че паркингът беше почти празен и имаше страшно много по-близки места. Не стига това, а и точно нашето място беше с доста висок бордюр за преодоляване. Ако колата ни беше по-ниска, нямаше да можем лесно да я качим.

Gardenia Beach Palace Aparthotel в Поморие 4

Gardenia Beach Palace Aparthotel - ревю и мнение

Gardenia Beach Palace Aparthotel в Поморие 6

Рецепция

Gardenia Beach Palace Aparthotel в Поморие 26

Рецепцията на Гардения Бийч Палас беше доста малка, но това е напълно нормално за апартхотелите, тъй като функцията им е ограничена. Посрещна ни жена в цивилни дрехи, беше учтива. Започна да ни чекира и ни обяви цена за плащане. Вальо вече беше на път да плати, когато аз се замислих и казах, че то ние трябва да сме платили през Букинг. Тя отвърна, че е невъзможно, тъй като на тях политиката им е за плащане на място. Започнах да ровя в Booking и ѝ показах, че пише, че е платено, след което тя се опита да ме убеди, че само са резервирали парите като гаранция и не са дръпнати. Наложи се да вляза и в онлайн банкирането си, за да й покажа, че са дръпнати от сметката вече. Почакахме, докато направи справка с друга колежка и накрая се установи, че е платено.

Даде ни ключовете и ни упъти към входа, в който се намира апартаментът. Беше хубаво, че не се наложи на чакаме до 14 ч. за настаняване.

Апартаментът в Gardenia Palace

С влизането в апартамента усетихме страхотен аромат, който продължи да ухае през целия ни престой. Бяхме възхитени още в момента, в който пристъпихме вътре. Беше изключително просторно. Стаите бяха 2: огромно помещение, в което бяха поместени трапезария, малък кухненски бокс, и холен кът, и разбира се спалня.

Интериорът беше направен с вкус, имаше много картини, които придаваха допълнителен уют. Хареса ни също решението с красивия флорален тапет, който беше акцент в голямата стая. Имаше малко пукнатини по тавана и изцапани места по стената, но не бяха толкова много, че да създават дискомфорт.

Що се отнася до кухненския бокс: не бих казала, че е пригоден за ежедневно готвене. Беше снабден с основни пособия като:

 • две тенджери;
 • няколко чинии и купи;
 • прибори за хранене;
 • тиган;
 • прибори за готвене.

Имаше още:

 • хладилник;
 • микровълнова печка;
 • кана за гореща вода;
 • два котлона.

Все пак това е достатъчно, ако например сте с малко дете и е нужно да му приготвяте храна. 

Това, което не ни хареса беше кошчето за боклук, което беше изключително малко за кухня.

Балконите

Имаше два балкона, с изглед към морето, за което бяхме платили допълнително. Наистина беше изключително красиво и спокойно. На единия имаше маса със столове, а на другия сушилник за дрехи. Имаше какво да се желае по отношение на чистотата на балкона. Да, нормално е да има навявания от пясък щом си толкова близо до плажа, но беше и мръсно. Имаше и малко мравки.

Спалнята

Спалнята беше достатъчно голяма. Имаше гардероб, в който бяха заредили допълнително възглавници и одеала. Беше светло и интериорът ни хареса. Хората, които са свикнали да гледат телевизия преди лягане, биха се разочаровали, че няма телевизор в спалнята. На вратата на балкона беше поставен комарник, което беше супер.

Банята

Банята беше също много просторна, една от най-големите, в които сме били в място за настаняване. Беше с душ кабина. Имаше леген, което е в плюс за хора с деца или прекарващи по-дълъг период от време в апартамента. Комплиментите бяха сапун, душ гел и шампоан.

Ресторантът в апартхотел Gardenia Palace

Тук можем да изкажем само суперлативи. Ресторантът имаше открита част с навес, на метри от плажа и закрита част. Интериорът беше много красив. Всичко, което опитахме беше много вкусно. Не сме очаквали, че пиците ще са им толкова добри, рядко можеш да ядеш такива, дори в пицария. Отношението и обслужването бяха най-добрите, които сме получавали по черноморието, а и не само. Цените бяха една идея по-високи, но определено си заслужаваха.

Gardenia Beach Palace Aparthotel в Поморие 18

Gardenia Beach Palace Aparthotel в Поморие 19

Gardenia Beach Palace Aparthotel в Поморие 19

Gardenia Beach Palace Aparthotel в Поморие 11

Gardenia Beach Palace Aparthotel в Поморие 12

Gardenia Beach Palace Aparthotel в Поморие 12Gardenia Beach Palace Aparthotel в Поморие13

Gardenia Beach Palace Aparthotel в Поморие 14

Gardenia Beach Palace Aparthotel в Поморие 20

Gardenia Beach Palace Aparthotel в Поморие 21

Gardenia Beach Palace Aparthotel в Поморие 22

Gardenia Beach Palace Aparthotel в Поморие 23

Gardenia Beach Palace Aparthotel в Поморие 24

Gardenia Beach Palace Aparthotel - ревю и мнение

 

 

Други впечатления от апартхотел Гардения Палас Поморие

 1. Спа центърът не работеше, заради пандемията. Това беше голям минус, тъй като за наше голямо съжаление два дни валя непрестанно дъжд. Това щеше да разнообрази престоя ни.
 2. Плажът пред хотела беше каменист.
 3. Имаше два басейна пред хотела: детски и по-дълбок.
 4. Хотелът се намира на 10-15 мин спокойно ходене от центъра на Поморие.
 5. Ресторантът отваряше за закуска в 8 ч., което за някои хора може да е късно.
 6. Нощно време няма рецепционист, само охрана.
Back to top button