БанскоНа планинаСПА хотели

Гранд Хотел Банско⭐⭐⭐⭐ – ревю и мнение

Съдържание

Как избрахме Grand hotel Bansko

Бяхме чували добри отзиви за този хотел, а и в Банско не бяхме нощували. Мненията за хотела в Google My Business също бяха по-скоро положителни и решихме да се уверим сами. Чудесен повод беше почивният ден на 24 май и запазихме през Booking:

Гранд хотел Банско

Две нощувки със закуски за двама в делукс стая ни излязоха на цена от 258 лв., което е сравнително добра оферта.

Може да го намерите тук:

Първи впечатления от Гранд хотел Банско

Седмица преди престоя ни, ни се обадиха от рецепцията, за да потвърдят резервацията: добра практика, която не се среща често, супер.

Към същината: пристигнахме в Grand hotel Bansko към 14:15 ч. По-хубавите места за паркиране покрай хотела вече бяха заети и спряхме зад него на нещо като паркинг: неасфалтирано, посипано с чакъл и пясък. Съответно пеша с багажа обиколихме половината хотел, за да се озовем пред главния вход. 

Гранд хотел Банско

Каква изненада: оказа се, че не само ние сме пристигнали по това време (сигурно е доста необичайно, след като настаняването е след 14 ч., да има толкова желаещи, които да не искат да си губят целия ден). Наредихме се на опашка, която се беше образувала, тъй като имаше само един рецепционист. Двама души, които не сме сигурни каква длъжност изпълняваха, ни помолиха докато чакаме да попълним информирано съгласие, свързано с противоепидемичните мерки, оттегляйки се в лоби-то на хотела. Една химикалка.

Последва ни една групичка, влезли след нас, които настървено се опитваха да напишат данните си възможно най- бързо, за да ни изпреварят (защото после заставаш отново на същата опашка). Вече бяхме леко подразнени, но ок, поне се появи още един рецепционист. Не чакахме много. Беше ни обяснено къде ни е стаята и минути по-късно вече бяхме там. 

Гранд хотел Банско

grand hotel bansko

Стаята в Grand hotel Bansko

Влязохме в голяма стая без балкон. Чакай, чакай, как така без балкон? Не запазихме ли с балкон? Започна ровене в Booking, за да потвърдим съмненията си: да, с балкон трябваше да бъде: 

Гранд Хотел Банско

Звъннахме веднага на рецепция, откъдето получихме отговор, че в момента няма свободни стаи с балкон и в общи линии нищо не могат да направят, дори не се извиниха. Зачудихме се дали да не освободим, но все пак решихме да останем, тъй като това допълнително щеше да помрачи почивката ни.

гранд хотел банско

И така да се върнем на стаята: беше голяма, без балкон и без гледка. Спалнята беше голяма и като цяло си личеше, че са се постарали да внесат усещане за лукс. В банята например кошчето за боклук беше облицовано с кожа. Имахме комплимент: разтворимо кафе и пакетчета чай, защото имаше кана за гореща вода. В мини бара освен обичайните газирани напитки и алкохол, бяха предоставени чипс и желирани бонбони, както и вино. Имаше сейф и халати в гардероба.

 

 

 

 

 

 

Гранд Хотел Банско - стая

grand hotel bansko

Гранд ХОТЕЛ БАНСКО - Флоримонт

гранд хотел банско

гранд хотел банско

Гранд хотел,Банско

гранд хотел банско

grand hotel bansko

grand hotel bansko

Банята също беше голяма, имаше обичайните:

 • сапун;
 • душ гел;
 • шампоан;
 • балсам за коса;
 • лосион за тяло;
 • шапки за душ;
 • клечки за уши.

grand hotel bansko

grand hotel bansko

grand hotel bansko

grand hotel bansko

grand hotel bansko

grand hotel banskogrand hotel bansko

Какво не ни хареса в стаята: пердетата скоро не бяха прани, защото като ги дръпнахме, стаята се изпълни с прах, опитахме се да я заснемем, за да придобиете представа за какво ставаше въпрос. 

grand hotel bansko

И други подобни гледки:

grand hotel bansko

grand hotel bansko

Лоби барът

Лоби барът беше спокоен през повечето време, персоналът там беше вежлив. Имаше разнообразие от напитки, както и можеше да си поръчваш неща за хапване като клуб сандвич, бургери, пици и салати. Там пребиваваше някакъв тип, може би беше нещо като управител, на който явно не се полагаше по-голям размер сако..съсипа ни тази пандемия.. и се разхождаше буквално като пуяк заради това, тъй като не можеше да си прибере лопатките.

Ресторантът в Grand hotel Bansko

Първата вечер решихме да си доплатим за вечеря и да хапваме в хотела. Цената беше 25 лв. на човек за вечеря на блок маса. Задължително се влизаше с маски. Разнообразието от храна беше наистина голямо. Можеше да бъде задоволен абсолютно всеки вкус, включително имаше машина за сладолед и пуканки, както и скрежина – неща, които виждаме за първи път в хотелски ресторант. Всичко беше вкусно.

Свободни места също имаше и въпреки че ресторантът беше доста пълен, нямаше струпване на хора. Единствено имаше проблем с наличностите на прибори и чаши и се наложи да изчакаме, докато донесат.

Закуските също бяха изключително обилни, имаше абсолютно всичко, каквото се сетиш и каквото може да му се прияде на човек, тук ни спечелиха определено.

grand hotel bansko ресторант

grand hotel bansko

grand hotel bansko

grand hotel bansko

grand hotel bansko

SPA центърът на Гранд хотел Банско

grand hotel bansko спа

Това беше другото нещо, заради което си заслужаваше. Спа центърът беше много голям и въпреки че хотелът беше пълен, това не се усещаше в уелнес зоната. Имаше няколко обособени пространства за релакс с топли легла (лакониум), топъл басейн, шоков басейн и още:

 1. Кът с кожени мебели и открита камина, на която да си грееш краката.
 2. Солна сауна.
 3. Арома сауна.
 4. Финландска сауна.
 5. Арома парна баня.
 6. Панорамна парна баня.

Имаше комплимент за гостите топъл чай и минерална вода. За жалост външният басейн още не работеше, въпреки че беше доста топло. Така и не разбрахме дали както изглеждаше единственият вариант да стигнеш до него беше да пресечеш по халат улицата с интензивно движение и да се озовеш отсрещната страна на хотела.

Не ни хареса, че не даваха допълнителни кърпи, трябва да си носиш от стаята.

Други впечатления за Grand Hotel Bansko

Като изключим неприятните изживявания в началото на престоя ни, другите услуги в хотела ни харесаха, но все пак обслужването за нас е важен критерий и бихме дали 3 от 5 звезди на този хотел. Ето и други впечатления за Гранд хотел Банско:

 1. Определено липсва това, че няма къде на територията на хотела да седнеш на въздух навън и да изпиеш едно кафе или да изпушиш цигара.
 2. Така и не разбрахме дали има пиколо, никой не ни помогна с багажа.
 3. Имаше казино в хотела, но не сме влизали.
 4. Имаше и лаундж бар.
 5. Wi-fi можеше да достъпиш с номер на стая и име.
 6. Менютата на всички заведения, както и на рум сървис-а, се достъпваха дигитално.
 7. Имаше стая с игри и детски кът.
 8. В стаята бяха сложили хартиена анкета за попълване, ако имаш химикал обаче.
Back to top button