Морски хотелиСПА хотели

Гранд хотел Поморие – мнение и ревю

Съдържание

Как избрахме Гранд хотел Поморие

Много ни се искаше отново да се върнем в Поморие и избрахме нетипичното време през април. Впечатли ни големината на Спа центъра, който не отстъпваше на топ хотелите във Велинград и така се озовахме на SPA морски уикенд през пролетта в петзвездния хотел.

При предното ни посещение в града, се впечатлихме от този огромен хотел и определено ни беше любопитно да отседнем тук. Мненията и оценките за хотела бяха сравнително добри, затова бяхме оптимистично настроени, че може да открием ново любимо място. Цената беше разумна: 310 лева за две нощувки със закуски в стая с изглед към морето, за двама.

гранд хотел Поморие мнение

Първи впечатления от Grand hotel Pomorie

Пристигаме, последни метри ни делят от хотела, виждаме преди него голямо спортно игрище и бариера с паркинг, но не можем да преценим дали този паркинг е към хотела или към игрището, подминаваме и попадаме на друг паркинг, привидно неподдържан и неохраняем, неасфалтиран. Спираме колата тук. При настаняването разбрахме, че и двата паркинга са на хотела, но предният е по-малък и вече беше пълен.

Персоналът беше любезен, дадоха ни стандартните разяснения. Фоайето на хотела беше доста голямо, имаше много маси, мека мебел, пиано, камина, съотвтно и лоби бар. До рецепция имаше 4 асансьора: не знаем как е, когато капацитетът е запълнен, но сега не ни се е наложи да чакаме за асансьор нито веднъж.

паркинга паркинг на хотел

Стаята

Стаята беше с хубав изглед към басейна, двора и морето. Имаше балкон. Големината ѝ беше стандартна, имаше всичко необходимо. Личеше си обаче, че има нужда от освежаване, тъй като тапетите бяха надраскани и скъсани, хладилникът беше мръсен.

гледката от стаята балкона мека мебел леглото стаята телевизор минибар какво е заредено в хладилника мръсен хладилник мръсотия стената

Банята беше голяма и имаше както душкабина, така и вана. За 5-звезден хотел мислим, че можеха да помислят още малко върху козметичните комплименти. Бяха налични само:

 1. Шампоан.
 2. Душ гел.
 3. Сапун.
 4. Клечки за уши.
 5. Тампони за почистване на грим.
 6. Шапка за душ.

В хотели от същия ранг сме виждали поне балсам за коса и лосион за тяло, да не говорим и за други екстри като малки пили за нокти, четки за зъби, та дори самобръсначки. 

банята банята 2

комплименти от хотела салфетки

Имахме комплимент голямо шише вода, което за хотел на морето е доста важно, ако не си се подготвил при пристигането, защото знаете, че чешмяната вода не е за препоръчване да се пие там.

Добро впечатление ни направи, че има машина за кафе Dolce Gusto с капсули, както и бутилка вино. Цената на кафето беше приемлива –  1,50 лева, а виното беше 23,90 лева.

кафемашина Гранд хотел Поморие - мнение и ревю брошура ценоразпис вода

Ресторантът на Гранд хотел Поморие

Слязохме на вечеря. Посрещна ни любезна хостеса, която попита как бихме искали да вечеряме: на блок маса или на свободна консумация. Избрахме втория вариант. Последвахме я до малка зала в ресторанта, която явно беше обособена за гости, които са избрали да се хранят а ла карт. Имаше още 3-4 заети маси.

Млада и много усмихната сервитьорка ни даде менюта. Ястията не бяха много, което даде предпоставки да сметнем, че всичко трябва да бъде прясно и да се сготви бързо. Поизчакахме докато ни се вземе поръчката, личеше, че сервитьорката е натоварена. Чакането започна след това. 

Тук ще си помислите, че преувеличаваме, но съвсем не е така за наше съжаление: напитките ни дойдоха след около 35 минути. За това време сервитьорката се появи само веднъж, в който успяхме да я попитаме в движение какво се случва и тя да ни отговори без да спре за секунда, че има много работа, но ще дойдат. Добре, че не бяхме толкова гладни. Звъннахме на хотел Гардения, в който бяхме миналия път, за да попитаме дали ресторантът им работи, но се оказа, че още не са отворили. Други близки по разстояние заведения не знаехме, а и вече беше станало 21 часа, не ни оставаше друго, освен да чакаме. Спретнахме лек скандал на новата сервитьорка, която се беше появила с напитките ни, въпреки че не беше реално тя виновната, но вече се бяхме поизнервили, колкото и да се опитвахме да не се.

скъсана салфетка

След около още 15-тина минути се появи и храната ни най-сетне. Тя беше вкусна, но с тези горчиви емоции от чакането, не можахме да ѝ се насладим. Така и не разбрахме на какво се дължеше това огромно чакане, на което ни подложиха. Хотелът в крайна сметка изобщо не беше пълен. Проблеми имаше на всички маси в залата, всички чакаха страшно дълго за поръчките си.

Закуската беше обилна, храната беше вкусна.

закуска ресторантът

Следващата вечер решихме да хапнем на блок маса. Храната беше вкусна, не се наложи да чакаме, напитките ни също бяха сервирани бързо. Единствено ни направи впечатление, че към 21:00 вече спряха да допълват блок масата, а вечерята беше до 22:00 часа. Има хора, които вечерят по-късно и за тях изборът беше доста по-ограничен, особено за десертите.

Спа центърът в Гранд хотел Поморие

Директен асансьор, близо до стаята ни, водеше до Уелнес центъра. Това, върху което може да се поработи, е да има по-представителна рецепция при влизане, където да ти дават кърпите. Трябваше да прекъснем разговора на спасителя, за да ни подаде две.

Определено SPA центърът беше голям. Имаше няколко басейна, единият по-топъл, другият с морска вода, третият детски. Имаше и джакузи. Другите съоръжения бяха:

 • солна стая;
 • инфраред сауна;
 • финландски сауна;
 • билкова сауна;
 • ледена стая;
 • парна баня;
 • няколко душа и пътечки.

Имаше турска и египетска баня, които не работеха. Възможно е да са били срещу допълнително заплащане. Шоковият басейн беше доста мръсен.

спа центърът на гранд хотел Поморие ледена стая спа центърът на хотел Поморие спа центърът сол солна стая

Други впечатления от Гранд хотел Поморие

 1. От вторият етаж на хотела започваше мост, който води директно до плажа.
 2. В хотела имаше библиотека, билярд и игри за табла и шах.
 3. Градината на хотела беше много голяма и добре поддържана.
 4. Външните басейни, макар и студени, бяха пълни с чиста вода. Видяхме, че единият се чистеше от робот.
 5. Закуската започваше от 07:30 сутрин и ако си дошъл в 7:28 стоиш отвън докато не те поканят.
 6. Имаше летен бар под моста, в двора, който обаче не работеше още.

библиотека зона за игри билярд табла камина дървена люлка градината външния басейн тревни площи мостът плажът

Back to top button