Морски хотели

Хотел Панорама Варна 4⭐Ревю и Мнения

Как избрахме хотел Панорама във Варна

Варна извън сезона, в края на април, звучи като нещо, което трябва да се види. Особено след като имахме покана за рожден ден: тръгваме.

Основните изисквания за престоя ни бяха да има паркинг и да има гледка към морето. Това доста стесни вариантите, от които да избираме, ала везните натежаха към хотел Панорама. Притесненията ни бяха, че в Booking не ни стана ясно дали стаите имат тераса. Снимките бяха малко странни, защото се виждаха големи прозорци, но някак не се разбираше дали напред има тераса или не. Все пак решихме, че можем да направим компромис, ако няма и запазихме. Доплатихме за делукс стая с морски изглед, тъй като беше двойно по-голяма. Т.е. веднъж доплащаш за делукс и веднъж, че искаш изглед към морето. Беше включена и закуска.

За две нощувки за двама заплатихме 213.20 лв.

Hotel Panorama Varna

Мненията в Google My Business бяха доста добри, висок рейтинг 4.3/5 на база 652 отзива:

Hotel Panorama Varna

Може да го намерите тук:

Съдържание

Първи впечатления от хотел Панорама

Пристигнахме във Варна, навигацията започна да ни упътва до хотела и така се озовахме пред него, но проблемът беше, че се намира точно на кръстовище, на оживена улица. Лошото беше, че ни се падаше отляво, нямахме право на ляв завой, защото перпендикулярната улица от едната страна на хотела беше еднопосочна. Така трябваше да подминем локацията и да влезем в лабиринт от еднопосочни улици докато се доберем близо до хотела отново. Наближихме го и спряхме на аварийни светлини пред един вход за паркинг на съседен блок, за да се ориентираме къде да му се не види е гаражът на хотела. Отидох пеша до рецепция, за да ни упътят, обясних ситуацията. Наложи се първо да изчакам да проверят дали стаята ни е готова… ако не беше се чудя щяха ли все пак да ни дадат на паркираме?

Паркингът

Оказа се, че паркингът се заплаща допълнително – 1️⃣5️⃣ лв. на ден, никъде не видяхме да е упоменато, но ок, нямахме голям избор, защото местоположението не ни беше познато и си нямахме идея какви са алтернативите за паркиране. За да влезеш в гаража, е нужно пиколото да го отвори, същото важи и за излизане. Изтичах обратно до колата, за да навигирам накъде да караме, оказа се по същата улица, където бяхме спрели. Учудих се защо пиколото предложи той да паркира колата, разбрахме защо: супер стръмен и тесен вход водеше до супер тесен паркинг. Добре че не беше пълен и сравнително лесно Вальо успя да паркира в една клетка (аз като жена не бих се справила откровено казано), но вече му беше дошло в повече, особено след 6 часа път. 

Това толкова ни напрегна, че вече се замисляхме дали въобще ще изкарваме колата, а имахме планове за разходки на следващия ден. Дори обмисляхме да наемем кола 🚗, само и само да не я вадим от гаража, представяте ли си 😢? 

Тук прескачам един ден, за да довърша перипетиите ни с гаража. Все пак решихме да се осмелим и да излезем с колата, изрично питахме на рецепция дали ще ни се пази мястото: отговориха положително и ни записаха стаята. Втория път, отпочинали, вече не ни се стори чак толкова страшен гаражът. Нека спомена също, че има топла връзка с хотела, което беше добре. В късния следобед се прибрахме и с ужас установихме, че мястото, на което бяхме спрели миналия път, е заето и единствените свободни варианти бяха да си изберем коя от две други коли да запушим. Трябваше да оставим ключа на рецепция, ако все пак решат да излизат, да ни преместят колата. 

Стаята

Ароматът беше нещото, което ни впечатли: както коридорите на хотела, така и стаята миришеха много хубаво и дълготрайно за наша изненада, тъй като в стаята не открихме ароматизатор, но дори вечерта се усещаше силно.

Наистина беше много просторно вътре, имаше диван с холна масичка и тераса! Видяхме за първи път картонче, на което пишеше коя камериерка ни е обслужила стаята.

Минибарът беше добре зареден и се поддържаше, защото на следващия ден запълниха изпитите води.

В стаята имаше още:

 • сейф;
 • халати;
 • голяма и удобна спалня;
 • всички традиционни комплименти като шапоани, шапка за баня и т.н.

Проблемът, който открихме, е в неудобното разпределение на контактите в стаята. Около леглото нямаше никакви, а наличните бяха много малко и разположени ниско почти до пода. Така, ако кабелът ти е къс, трябва да си заредиш телефона на земята, в другия край на стаята. Тук по наше мнение има какво да подобрят.

Терасата беше малко мръсна (донякъде разбираемо предвид наличието на много чайки), но с хубава гледка. От петия етаж (последния) виждахме добре морето, Морската гара, която беше до нас, и плувен комплекс “Приморски”, който беше непосредствено пред хотела.

Хотел Панорама във Варна Хотел Панорама във Варна Хотел Панорама във Варна Хотел Панорама във Варна

Терасата на съседната стая на беше изчистена и изгледът ни включваше мръсна чаша и пепелник.

Хотел Панорама във Варна

Малко след като се настанихме, се почука на вратата: беше камериерката, която ни подаде още един комплект четка за зъби, тъй като без да иска била оставила само един.

В банята не ни хареса това, че нишата, в която се намираше душът, беше много тъмна. Там нямаше никакво осветление, а луничките около мивката не бяха достатъчно, за да осветяват и в другия край на помещението.

Хотел Панорама във Варна Хотел Панорама във Варна Хотел Панорама Варна 4⭐Ревю и Мнения Хотел Панорама Варна 4⭐Ревю и Мнения Хотел Панорама във Варна Хотел Панорама във Варна Хотел Панорама във Варна Хотел Панорама във Варна Хотел Панорама във Варна Хотел Панорама във Варна Хотел Панорама във Варна Хотел Панорама във Варна Хотел Панорама във Варна Хотел Панорама във Варна Хотел Панорама във Варна Хотел Панорама във Варна Хотел Панорама във Варна Хотел Панорама във Варна Хотел Панорама във Варна Хотел Панорама във Варна Хотел Панорама във Варна Хотел Панорама във Варна Хотел Панорама във Варна Хотел Панорама във Варна

Храната в ресторанта на хотел Панорама Варна

Тъй като имахме цяла програма за престоя ни във Варна, успяхме да опитаме само закуската, която беше включена в цената на нощувката. Съвсем нормално предвид че става въпрос за градски хотел, смятаме, че по-голямата част от гостите практикуват по същия начин.

Не бяхме особено впечатлени, предвид че все пак хотелът е с 4 звезди. Мнението ни е, че беше доста посредствена, но пък за цената, може би бихме приели, че е задоволителна.

Повечето места, които посетихме напоследък, предоставят ръкавици за еднократна употреба, които гостите да ползват при досег с общите прибори. Тук нямаше такива. Имаше непочистени маси (отсервирани, но с трохи) и то точно най-предпочитаните до прозорците.

Разнообразието не беше възхитително, но имаше какво да си вземеш. Най-много ни липсваше кана с топло мляко, имаше само студено. Добре беше, че се допълваха ястията, които свършваха. Разочаровахме се от прегорялата баница, която хитро беше обърната с черното надолу и изненадата идваше при отхапване.

Салфетки по масите нямаше, а трябваше да ги откриеш на една от масите измежду храната. Оливерник също липсваше на всяка маса, имаше само сол и пипер.

Други впечатления от хотел Панорама Варна:

 1. Стаята беше изчистена и хавлиите бяха сменени между двете нощувки.
 2. Хигиената беше задоволителна, но имаше накъде повече, например по-честото почистване на копчетата за извикване на асансьора.
 3. Локацията е добра – много близо до центъра и до алея, която води към вътрешността на Морската градина.
 4. В близост има много заведения за хранене.
 5. За капацитета на хотела, гаражът е много малък, защото извън сезона, при непълен хотел, нямаше свободни места.
 6. Персоналът беше любезен и отзивчив.
 7. Имаше пиколо, което ни помогна с багажа.
 8. Не беше шумно в стаята, въпреки оживеното местоположение.


Back to top button