Начин на живот

Кои са най-интернационалните средиземноморски острови?

Средиземноморието привлича голям брой заселници от всички краища на света. Субтропичният средиземноморски климат и уникалната местна култура са магнит за търсещите по-добър живот в Южна Европа. Обикновено хората, които се заселват по брега на Средиземно море идват от по-студените северни страни като Великобритания, Германия, Русия, Нидерландия или от страните на Скандинавския полуостров. Най-предпочитани са средиземноморските острови, тъй като магията на Средиземно море се усеща най-силно там.

Съдържание

Корфу

Наричат Корфу “най-британският от всички гръцки острови” и това не е случайност. Близо половината от местното население се състои от преселници от други части на Европа, а най-многобройни са заселниците от Великобритания. В някои части на острова чужденците са особено много. Такива са северните райони, където е концентрирана основната част от британската общност.

Кипър

Кипър става все по-интернационален остров, а основната причина е изключително топлото време. Фактът, че плажовете са пълни с посетители поне от април до ноември прави острова магнит за чуждестранни заселници. Някои хора наричат Кипър “Малката Англия”, но това е малко субективно, защото тук живеят най-различни общности от чужденци. Едни от най-големите са руските общности, които обожават този средиземноморски остров. Слънчев, топъл и безопасен, Кипър е всичко, от което руснаците се нуждаят.

Майорка

Най-големият балеарски остров пък е известен като дестинация номер едно за германските пътешественици и преселници. За германците се е превърнало в традиция да купуват вили и имоти зад граница на това разкошно райско кътче в западната част на Средиземно море. Ето защо наричат Майорка “най-немският средиземноморски остров”.

Крит

Най-големият гръцки остров се превръща в популярна дестинация в САЩ. Мнозина американци откриват тук един свят, който поразително им напомня за провинцията на Калифорния и за долината Напа. Вече се превръща в традиция американци да купуват селски имоти на разкошния средиземноморски остров и да ги реставрират докато не постигнат съвършенство. Освен това и времето на острова е почти същото като това в Южна Калифорния.

Ибиза

Най-купонджийският остров на света вероятно е Ибиза. Тук идват множество хора от всички краища на света. Някой идват само на почивка, други искат да прекарат тук поне няколко месеца през лятото, а за трети този остров се превръща в техен дом. Космополитната атмосфера на Ибиза се усеща още със самото пристигане. Веднага ще усетите колко много различни езици говорят местните жители и колко пъстър е етническият състав на острова.

Back to top button