Начин на живот

Как да организираме и проведем завладяващо виртуално събитие?

Много компании предлагат възможност за работа от вкъщи, но замисляли ли сте се, че можете да се насладите и на цяло корпоративно събитие от комфорта на собствения си дом?

Съдържание

Какво представляват виртуалните събития?

В забързаните дни, в които живеем, става все по-трудно голям брой хора да успеят да се съберат заедно за провеждането на събитие. Именно поради това, от Травел Мениджмънт ви съветват за находчиво решение, в лицето на организирането на онлайн сбирки, които да се провеждат чрез виртуална реалност и да не задължават екипа с конкретни час и място.

Какви видове виртуални събития може да организирате?

От Травел Мениджмънт споделят за най-честите организаторски дейности, които клиентите изискват, както и кои са ключовите елементи при съставянето им:

  • видео конференции – чудесен начин да работите с целия екип и същевременно, това да се случва в удобно за всеки място и в гъвкаво време. Екипът на Травел Мениджмънт споделя, че според тях в тези моменти, най-важна е качествената реална видеоконферентна връзка;
  • реклами – хибридните събития не се ограничават само в рамката “презентация с лектор и участници”. Те могат да представляват различни реклами, заснети на зелен фон, в студио и използвани в последствие, като част от маркетингова стратегия. От Травел Мениджмънт изтъкват, че най-важното тук е подборът на привлекателни средства, чрез които да представите продукта;
  • записи –  могат да се използват и като готов материал за излъчване в бъдеще. От Травел Мениджмънт споделят, че когато се доверите на правилната фирма, тя може да направи за вас не само режисирането и заснемането на продукта, но да даде цялостен и завършен вид на идеята.

От Травел Мениджмънт споделят, че за тях употребата на VR за провеждането на срещи е един модерен, удобен и ефективен начин да бъдете в крак с времето и  максимално да се възползвате от плюсовете, които то носи.

Какви са тайните на завладяващото виртуално събитие?

Има много начини да направите хибридия си проект по-изпъкващ от тези на конкурентите, като ето кои са основните ключови фактори, на които да заложите:

  1. Клиентът – От Травел Мениджмънт напомнят, че най-важното във всяка ситуация е да обърнете пълно внимание на желанията на клиента ви. По този начин ще получите позитивна обратна връзка за продукта си, което е сигурен билет за успех.
  2. Добрата техника – Ако сега започвате тази ваша кариера, е нормално да нямате професионално оборудване. Важното е обаче максимално да се възползвате от нещата, които имате и техниката ви на работа да се подобрява поне с 1% повече след всеки заснет продукт.
  3. Креативносттта – Дори с малко оборудване, ако имате този коз в ръкава си, то вече сте една стъпка пред всички останали. Винаги подхождайте с нестандартни решения и търсете креативни начини за изпълнение на задачите.

Като допълнителен акцент към организацията на вашето завладяващо виртуално приключение, е добавянето на отборни игри, които да създадат интеракция между участниците и удобство при съвместна комуникация.

Back to top button