Новини

Коледните базари във Виена, които трябва да посетите

Виена е вълшебна дестинация, особено по време на коледните празници. Градът прелива от празнична атмосфера, а коледните базари са сред основните атракции. Ако планирате своята почивка или екскурзия за Коледа, от Руал Травел ви съветват да не пропускате чудесата по виенските площади.

Виенски коледни базари – магията на празниците

Когато мислите за Коледа във Виена, със сигурност в ума ви нахлуват блестящите украшения, декорациите, топлите напитки. Това е една от най-прекрасните дестинации за предколедните празници, с уникална смесица от светлини, аромати и традиции, които пренасят посетителите си в едно вълшебно време. Освен заради историческите паметници и площади, тук се събират хора от всички краища на света, които нямат търпение да изживеят и неповторимата атмосфера на Коледа. Ето кои са някои от най-известните и предпочитаните базари:

  1. Ратхаусплац

Разположен пред великолепната сграда на виенското кметство, Ратхаусплац е едно от най-посещаваните и обичани места за Коледа във Виена. Гигантската елха, която краси площада, се дарява от различна австрийска област всяка година, като по този начин се поддържа традицията и обединението на нацията.

От щандовете може да опитате автентични австрийски деликатеси, като марони, прясно изпечени понички или да се потопите в аромата на греяното вино. За децата има специална зона с играчки, където могат да изработят свои собствени декорации или да напишат писмо до Дядо Коледа.

  1. Шьонбрун

Дворцовият комплекс Шьонбрун е един от най-забележителните във Виена и в Европа. Базарът обикновено се разполага сред алеите на величествения парк на двореца. Щандовете са изпълнени с ръчно изработени украшения, бижута, керамика и много други произведения на различни изкуства и занаяти. Посетителите могат да усетят духа на стара Виена, докато се наслаждават на класическа музика и фолклорни представления.

  1. Белведере

Намира се в подножието на двореца Белведере, с изглед към градината и цяла Виена. Атмосферата тук е още по-спокойна и романтична. Освен традиционните артикули и подаръци за Коледа, тук може да се открият и различни арт изложби и представления, които дават възможност на посетителите да се насладят на изкуството. Няма как да се пропуснат и специалните напитки, сервирани в ръчно изработени чаши, които може да вземете със себе си като спомен от Виена.

Това не са просто места за пазаруване – те са преплетени с културата и традициите на Виена и предоставят неповторима възможност за посетителите да изпитат духа на Коледа в столицата на Австрия.

Коледни атракции и събития

Виена предлага и други атракции, като концерти, представления и светлинни шоута. Независимо дали предпочитате спокойна вечер, или динамична атмосфера, австрийският град има атрактивни предложения за всеки.

Столицата на Австрия се превръща в едно голямо чудо за празниците, където всяка улица и площад преливат от празничния дух и обичаи. Ако искате да изживеете истинската магия на Коледа, може да разгледате изгодните оферти на туристическите агенции, да изберете най-подходящата за вас и да посетите Виена и нейните великолепни базари.

 

Back to top button