Начин на живот

Топ 11 на най-красивите градове в Германия

Германия е не само една от водещите световни икономики, но тя е също така и център на европейската култура. Достатъчно е да погледнете картата на Европа и сами ще разберете защо. Страната заема буквално сърцето на Европа и е пресечна точка на Севера и Юга, на Изтока и Запада. По тази причина не е изненадващо, че именно тук ще откриете някои от най-красивите европейски градове. Ето кои са 11 от градовете, които със сигурност трябва да посетите в Германия за да опознаете страната и нейната култура.

Съдържание

Хамбург

Хамбург

С население от 1,786,448 жители, Хамбург е вторият най-голям град в Германия и вторият най-голям немско езичен град в света след Берлин.

Освен това, той има славата на най-красив от всички немски градове и причината за това не е само неговото живописно разположение на бреговете на река Елба.

Хамбург често е описван като перфектният съвременен град, съчетаващ огромно историческо архитектурно наследство с най-съвременните архитектурни стилове и иновации в строителството.

Едно от неговите предимства е, че тук не само има какво да се види, но също така туристите могат да разчитат и на многобройните възможности за забавление.

Тук например можете да посетите някои от най-добрите гурме ресторанти в света и да се разходите с корабче по спокойните води на реката, снимайки от водата някои от най-бележитите сгради в града.

Кога да посетим Хамбург?

Най-доброто време за туризъм тук е в периода от средата на юни до края на август, когато температурите са на-приятни и са обикновено между 22 и 23°C на сянка през деня.

Хамбург е и една чудесна опция за място, на което да избягате от летните жеги, защото свежият атлантически въздух тук държи температурите винаги в приятни граници.

Поцдам

Поцдам

Непосредствено до немската столица Берлин се намира един много по-малък град, който обаче често е описван като мястото с най-голям брой забележителности в Германия.

Действително, на малката си площ Поцдам предлага толкова много туристически атракции, че на където и да се обърнете, със сигурност ще попаднете ба нещо.

Градът се намира само на 24 километра от самия център на Берлин и е достъпен дори с линиите на градското метро, а пътят до там отнема броени минути. Градът разполага с три разкошни парка, които заемат значителна част от неговата площ и го превръщат в един от най-зелените в Германия.

На тяхната територия ще намерите няколко красиви замъка, най-удивителен от които е дворцовият комплекс Сансуси. Той е построен в стил рококо и е завършен през 1747 година. Освен забележителностите, Поцдам е и привлекателно място за кулинарен туризъм и забавление.

Кога да посетим Поцдам?

Най-приятното време за посещение на Поцдам е периодът от юни до август, когато температурите в града са около 23 – 24°C на сянка. Най-приятно за разходки и забавления е със сигурност през месец юли, когато може да стане и много по-топло, но все пак не колкото в градовете на Южна Европа.

Хелиголанд

Хелиголанд

Малцина са тези, които познават миниатюрния архипелага Хелиголанд и градът със същото име, но всеки, който е имал удоволствието да стъпи тук, намира мястото за очарователно.

Архипелагът е разположен в Северно море, на приблизително 150 км северозападно от Хамбург. В миналото е бил владение на Великобритания и Дания. Днес градът заема по-голямата част от западния остров и притежава скандинавски чар и атмосфера.

Той значително се отличава от повечето градове в континентална Германия, а изключителното спокойствие което излъчва, привлича посетители търсещи уединение и досег с природата. Градчето е подходящо за разтоварване от стреса, а свежият климат значително допринася за това.

Кога да посетим Хелиголанд?

Най-доброто време, през което да посетите град Хелиголанд и едноименния архипелаг е в разгара на лятото, тъй като климатът в района е хладен. Средната дневна температура през юли и август е около 18 – 19°C, така че е най-добре по възможност за изберете втората половина на юли.

Рухполдинг

Рухполдинг

Ако има има място, което да събира заедно всичко най-красиво и прекрасно в Германия, това е малката баварска община Рухполдинг.

Тя съчетава великолепна природа, живописни пейзажи, изключително чист въздух, заснежени планински върхове, изумрудено зелени планински ливади, студени кристално чисти потоци, очарователна алпийска архитектура, богата култура и благоуханна кухня.

Ако трябва да изберете само едно място в Германия, което да посетите, то това трябва да бъде определено Рухполдинг. Това място изглежда като пейзаж от реклама на млечен шоколад, а хармонията между човек и природа е достигнала до абсолютно съвършенство.

Кога да посетим Рухполдинг?

Това място е очарователно през цялата година. През зимата общината привлича любители на зимните спортове, тъй като околността се покрива много дебела и качествена снежна покривка.

През пролетта и лятото всичко е покрито със зелен килим, а есента носи наситени златисти и червени цветове.

И все пак, ако целта ви е да се наслаждавате на дълги разходки сред природата, на много зеленина и слънце, тогава най-добре посетете Рухполдинг в периода от средата на юни до средата на август, когато температурите са между 22 и 25°C на сянка, а слънцето е в изобилие.

Кьолн

Кьолн

Кьолн несъмнено заема едно от челните места сред най-красивите немски градове и се радва на много голям туристически интерес.

Градът дели с Берлин първото място по популярност, като символът на града, прословутата Кьолнска катедрала, се счита за една от най-големите забележителности в Европа.

Нейното строителство започнало през далечната 1248 година и докато бъде напълно завършена и отворена изминали цели 74 години. Освен с катедралата, градът е популярен с моста Хохенцолерн, който е една от визитните картички на Кьолн.

Строителството на моста започнало през 1946 година. Освен с многобройните световно известни сгради и конструкции, Кьолн е известен с още нещо.

Градът е един от най-зелените в Европа и може да се похвали с изключително добре развита система от зелени пръстени, които обхващат огромна част от територията на града. В която и част на Кьолн да се намирате, със сигурност някъде в близост до вас има прекрасен парк, който да посетите.

Кога да посетим Кьолн?

Най-добрите месеци, в които да посетите Кьолн са юни, юли и август. През този период дневните температури са между 22 и 25°C на сянка, макар че понякога стават доста по-високи.

Обикновено през това време от годината градът е най-зелен и хубавото време гарантира, че ще можете да прекарвате часове наред всеки ден разхождайки се по красивите исторически улици.

Билефелд

Билефелд

Както много често се случва в различни страни по света, някои от най-красивите градове на Германия остават в страни от най-нашумелите и популярни туристически маршрути.

Така например, докато милиони туристи се стичат към популярни градове като Берлин или Мюнхен, те пропускат очарователни места като град Билефелд. Най-забавното е, че Билефелд е известен като градът, който никой в Германия не знае.

По ирония на съдбата мястото притежава неподправен чар и красота. Той е разположен в сърцето на Северен Рейн Вестфалия и предлага доста разнообразни възможности за туризъм и развлечение. Градът се намира в местност с много красива природа.

Гората Тойтобург е считана за една от най-красивите широколистни гори в Германия и покрива живописна хълмиста местност.

На хълм над Билефелд се намира и един от най-красивите замъци в тази част на германия – Sparrenberg, който е завършен през 13 век и след това видоизменят в периода 16 – 19 век.

Освен голяма туристическа забележителност, крепостта всяка година привлича много посетители и с фестивала, който се провежда тук през месец юли.

Кога да посетим Билефелд?

Времето в Билефелд е най-приятно за туризъм през периода от юни до края на август. В тази част от годината температурите са между 22 и 24°C на сянка. Най-добрият от всички летни месеци определено е юли, когато се провежда и фестивала край крепостта.

Дрезден

Дрезден

Има много малко градове по света, които са създадени с идеята да бъдат творение на изкуството и Дрезден е един от тях. Всяка улица тук е наситена с история, което е спечелило на града прозвището “Флоренция на севера” или също “Флоренция на Елба”, тъй като подобно на Хамбург, Дрезден също се намира на този изключително важен за Германия воден коридор.

Градът се смята едновременно с това и за един от най-зелените в цяла Германия, което трудно може да остане незабелязано. На където се обърне човек попада на разкошни и потънали в зеленина паркове и градини, създадени типично по немски с изключителен усет към детайла.

Дрезден е град, в който можете да се насладите на европейсата култура и изкуство в дълбочина. Сред най-големите забележителности на града е разкошният бароков комплекс Цвингер, където можете да откриете шедьоври на Рембранд, Рафаело, Рубенс и Тициан. Реката също създава изключително романтичен облик на града, особено там където каменния мост Аугуст преминава над нея.

Кога да посетим Дрезден?

През май и юни Дрезден смайва с красотата на природата. Градът буквално заслепява с изумрудената зеленина на своите прекрасни паркове и градини. Температурите по това време са между 18 и 22°C. Ако искате малко по-топло време, тогава юли и август са отлични за вас.

През това време от годината температурите са изключително комфортни и приятни и са най-често между 23 и 25°C на сянка.

Куксхавен

Куксхавен

Куксхавен е очарователен и много подреден град с красива архитектура, който се намира на брега на Северно море в северозападната част на Германия.

Мястото е населено още през 13-14 век, но едва през 19 век придобива по-голяма важност. Днес това е популярен курорт, както сред германците, така и сред посетителите от цяла Северна и Северозападна Европа.

Градът е известен с живописното си местоположение, с прекрасния си плаж, както и със зелените си улици. Притежава изключителна атмосфера на стар курорт, която се допълва от множество сгради с историческо значение. Градът притежава изключително привлекателна търговска част, където можете да си купите всичко – от сувенири до дрехи.

Кога да посетим Куксхавен?

Най-доброто време през годината, в което да посетите Куксхавен е през лятото. Най-хубаво време ще откриете през юли, когато средната температура през деня е около 22 – 23°C. Разбира се, някои дни са по-хладни, докато други носят температури и между 25 и 30°C.

Дортмунд

Дортмунд

Дортмунд е един от най-модерните и силно развити градове в Германия. Той се намира в провинция Северен Рейн-Вестфалия. Градът е известен със своите многобройни музеи на най-различна тематика, включително на съвременното изкуство и на футбола.

Съчетава авангардна съвременна архитектура с исторически сгради, което го прави доста контрастен и противоречив. Дортмунд е един от най-добрите примери в света за ”зелен” град. Огромна част от неговата територия е заета от паркове и други зелени площи.

Градът предлага много забележителности, в това число някои от най-интересните замъци в Германия, като например замъкът Хаус Боделшвинг (от 13-ти век) и замъкът Хаус Роденберг (също от 13-ти век).

Кога да посетим Дортмунд?

Месеците юни, юли и август предлагат най-хубавото време за посещение на Дортмунд. Тогава ще можете да се насладите на приятно време с температури около 21 – 22°C и много слънце.

През това време от годината ще видите и самият град в най-добрата му светлина, тъй като многобройните паркове и градини ще са потънали в пищна зеленина.

Берлин

Берлин

Разположен там където се срещат Източна и Западна Европа, Берлин е олицетворение на обединението не само на ФРГ и ГДР през 1990 година, но също така и на обединението на цяла Европа.

Той не само е най-големия немско-езичен град в света, но след началото на 90-те години бързо се превърна и в новата световна културна столица, каквато е днес.

Бурната история на града, която до голяма степен се определя от неговото местоположение в самото сърце на континента, е оказала огромно влияние върху неговата богата архитектура.

Тук се намират такива сгради като Бранденбургската врата, която е построена през 18-ти век в неокласически стил, сградата на Райхстага, както и популярния сред туристите Остров на музеите.

Из Берлин все още ще видите и части от берлинската стена, която някога разделящи града на две части.

За да се докоснете до облика на съвременен Берлин, вие просто трябва да посетите Поцдамер плац, който изобразява представата на най-здравата и стабилна световна икономика за това как трябва да изглежда еди съвременен град.

Кога да посетим града?

Най-добрият период от годината, в който да посетите красивата немска столица е късната пролет и ранното лято, тъй като към края на юли и началото на август температурите могат да станат доста високи и да направят разходката през деня твърде гореща.

По тази причина юни и първата половина на юли са най-доброто време от годината за разходка из Берлин.

Любек

Любек

Любек е град с много богата култура, дом на множество творци и хора на изкуството, а красотата му е под егидата на ЮНЕСКО. Има нещо в него, което очарова хората и ги вдъхновява.

Според мнозина Любек е най-красивият немски град, защото изглежда като град от приказките и предлага автентично усещане за средновековна Европа, но в съчетание с всички съвременни удобства.

Няма по-приятно преживяване от това да посетите многобройните дворци и музеи в хубав и топъл летен ден, а след това да се порадвате на чаша кафе в някое малко кафенета сред тесните улички на града.

В Любек се усеща близостта на Дания както в културно отношение, така и по отношение на архитектурата на града. Но архитектурата и атмосферата не са единствените предимства на града.

Тази северна Венеция очарова с многобройните си водни пътища и с парковете и градините, които са неизменна част от градския пейзаж.

Едно от нещата, които трябва да направите докато сте в града и ако разбира се обичате и ви е позволено да ядете сладкиши, е да опитате непременно от популярните местни десерти Марципан, което се приготвя от захар, бадеми

Кога да посетим Любек?

Най-доброто време от годината, в което да посетите град Любек е през лятото. Периода от юни до август предлага най-приятни температури, като определени най-добрият момент за туризъм е юли, когато температурата достига 23°C на сянка.

Back to top button