Начин на живот

Най-добрите курорти в Мексико

Мексико е една от най-добрите туристически дестинации в света, а местата, които си струва да се посетят, чисто и просто са стотици. Всяко кътче от тази уникална и наситена с цветове и усещания страна носи някаква магия. Тропическото слънце гали кожата 365 дни в годината, плажовете са златни като от някакъв прекрасен сън, храната е наситена с аромати и вкусове, а хората са топли и гостоприемни. С риск да пропуснем куп невероятни кътчета, ние създадохме кратък списък с места, които не бива да пропускате. Нека видим кои са най-добрите дестинации в Мексико.

Съдържание

Канкун, Мексико

Несъмнено днес Канкун е номер едно туристическа дестинация в Мексико и бие по популярност всички останали мексикански курорти.

Основан през 1970-та година, този прекрасен курорт на брега на полуостров Юкатан разполага със снежно бели карибски плажове оградени от кокосови горички, луксозни хотелски комплекси на самия морски бряг и в същото време е само на ръка разстояние от богатото културно наследство на полуостров Юкатан. Температурите варират от 28°C през януари до около 32°C през август.

Пуерто Валарта, Мексико

Пуерто Валарта е най-модната туристическа дестинация в Мексико. Курортният град на брега на Тихия океан привлича основно млади туристи от Европа, САЩ и Мексико с разнообразните възможности за забавление и бурен нощен живот.

Пуерто Валарта има славата на любимо място за почивка за гей двойки от цял свят, а възможностите за разнообразяване на мързеливите следобеди на плажа с разглеждане на забележителности напомнят за Средиземноморието. Температурите варират от 29°C през януари до 34°C през август.

Лос Кабос, Мексико

Лос Кабос (включва курортните градчета Кабо Сан Лукас и Сан Хосе дел Кабо) е известна туристическа дестинация, особено сред американските туристи, които жадуват за слънце през зимата.

С прекрасните си плажове, пустинни пейзажи и 365 дни слънчево, безоблачно и топло време, Лос Кабос е най-живописно разположеният курорт в Мексико.

Известен е с крайбрежните скали, които зрелищно се спускат към тъмносините води на океана. Температурите варират от 25 – 26°C през януари до 34°C през август.

Исла Мухерес, Мексико

Исла Мухерес е малък остров сред водите на Карибско море и е любимо място за тази част от туристите, които отдават предпочитание на плажа, плуването, гмуркането, слънчевите бани и водните спортове.

Разположен на няколко километра от полуостров Юкатан, Исла Мухерес предлага бял пясък и тюркоазени води, както и гледка към оживения Канкун на няколко километра от тук. Температурата през януари е около 28 – 29°C, а през август достига до около 33 – 34°C.

Ривиера Мая, Мексико

Ривиера Мая представлява низ от очарователни малки курортни градчета, които следват брега на Карибско море на юг от Канкун.

Тази част от Мексико действително представлява есенцията на латиноамериканската страна, защото събира на куп девствена природа, гъсти гори, богат животински свят, изключително културно историческо минало, ароматна кухня, снежно бели плажове, тюркоазено море и перфектен климат.

Сред най-добрите места за почивка на Ривиера Мая е Плая дел Кармен, а температурите варират от 28°C през януари до около 33°C през август.

Акапулко, Мексико

Някога най-романтичният мексиканският курорт Акапулко бил рамо до рамо със световно известни дестинации като Сен Тропе и Монако и привличал само богати туристи и знаменитости.

Днес част от блясъка е загубен, а Акапулко отстъпва първенството на други по-модерни мексикански курорти като Пуерто Валарта и Канкун.

В това обаче има и положителни страни. Така например днес Акапулко е достъпен и за не чак толкова богати туристи, които искат да се порадват на тропическия рай. Температурите са около 28 – 29°C през януари и около 30°C през януари и около 32°C през август.

Манцанило, Мексико

Манцанило е по-слабо известно място за прекарване на почивката, особено в сравнение с други топ дестинации като Пуерто Валарта или Канкун.

Въпреки това, ако си падате по вкусната морска храна или ако обичате риболова, тогава Манцанило е едно от най-препоръчваните места в цяло Мексико.

Градът има предимството на вечното лято. Тук температурите винаги са високи, варирайки между 29°C през зимата и 33°C през лятото. Най-доброто време за почивка тук е зимния сезон, защото лятото може да е твърде дъждовно.

Зиуатанехо, Мексико

Ако търсите луксозно, но не твърде претрупано с тълпи от туристи място за почивка, бихте могли да разгледате какви са възможностите да прекарате ваканцията си в Зиуатанехо – туристическо градче на брега на Тихия океан в южните части на Мексико.  

Зиуатанехо е очарователно съчетание между колониална архитектура, много зеленина през цялата година, слънчево и топло време през зимните месеци и прекрасни златни плажове с кокосови палми. Повечето туристи идват в разгара на зимния сезон, когато температурите тук са около 31 – 32 градуса, а слънцето пече неумолимо.

Back to top button