СанданскиСПА хотели

Medite SPA resort and villas – ревю и мнение

Съдържание

Как избрахме хотел Медите в Сандански

Град Сандански е чудесна дестинация за разходка, но не изобилства от хубави хотели, с наистина големи SPA центрове, както например е във Велинград.

Може да го намерите тук:

Не бяхме ходили в петзвездния хотел Медите, за да направим категорично заключение на горното твърдение и решихме да го направим. Снимките от мястото бяха доста атрактивни, тъй като освен сградите на хотела и апартхотела, имаше самостоятелни вили, обградени от растителност и басейни, определено изглеждаше с екзотичен привкус. Мненията за хотела бяха предимно добри, както и оценките. Цената на двойна делукс стая беше 250 лева на вечер, което е в рамките на приемливото за хотел в тази категория, нека проследим дали си заслужава.

Медита цена booking

Първи впечатления от Медите Спа Резорт и Вили

Локацията на хотела има своите предимства и недостатъци. Гледката към града, която се открива, е страхотна, но за да имаш тази гледка става ясно, че трябва да се намираш на високо. Така е. Достигането до хотела с кола е ок, но оттук нататък придвижването ти остава обвързано с нея. Разстоянието до центъра на града не е непосилно, около 2 км, но не целият път е облагороден за пешеходци, а и връщането по баира нагоре не е за всеки 🙂 

Паркингът, който е в близост до основната сграда, не е много голям. Имахме късмет и паркирахме на последното останало място. Пиколо не ни посрещна. За сметка на това рецепционистите бяха много усмихнати и вежливи. Сертификатите ни бяха проверени, беше ни обяснена най-важната информация относно ресторанти, уелнес център и стаята. Имаше достатъчно персонал на рецепция: бяха трима души и не ни се наложи да чакаме за настаняване. За първи път отсядахме в хотел, който дава вместо ключ за стаята или карта, гривни с чип.

Наложи ни се известно време да почакаме за асансьор, макар че бяха два, явно улучихме натоварен час.

Хотел Медите

Медите

Медите Сандански

Стаята в Медите Резорт

Стаята беше на четвъртия етаж, с изглед към басейните. Тъй като беше луксозна, квадратурата ѝ беше достатъчно голяма, за да почувстваш комфорт. Беше с големи френски прозорци, но нямаше тераса. Спалнята беше много голяма.

Медите Стая

Хотел Медите Стая

Медите Сандански

Обзавеждане и екстри

Интересно беше решението да има барплот вместо маса, с два стола, но предвид красивата гледка, ние предпочетохме в последствие да си изместим едното нощно шкафче и да седнем с изглед към басейните, за да се любуваме на спокойствието и града.

Медите Интериор

Хареса ни, че има кана за топла вода и за първи път видяхме на разположение в стаята 3 вида бутилки алкохол, които бяха по 500 мл. Знаете, че обикновено в мини бара има малки шишенца от 50-100 мл. и най-много да сложат 250 мл. вино. Тук ни изненадаха, защото явно са решили проблем на гостите, които биха искали да се усамотят в стаята с една идея повече алкохол от едно малко уиски или водка. От друга пък страна, нямаше малки варианти и ако наистина би искал да си сипеш просто едно малко, трябва да платиш цялата бутилка.

Медите

Мини барът беше добре зареден. Имаше:

 • Газирани напитки;
 • Минерална вода;
 • Бира;
 • Сок;
 • Ядки;
 • Шоколад;
 • Шоколадови бонбони;
 • Студено кафе.

Медите МиниБар

 

Банята

Банята разполагаше и с вана, и с душ. Две неща не ни харесаха в нея: нямаше лира, на която лесно и бързо да изсушиш мокри бански и халат, което е доста важно за хотели със Спа център, и поради някаква причина вратата се отваряше навътре, което правеше влизането и излизането малко сложно, тъй като беше тясно. Не видяхме пречка защо вратата да не е обърната и да се отваря навън, към коридора. Имаше шампоан, душ гел, лосион за тяло, балсам за коса, сапун, шапка за баня.

Медите банята

Медите банята 2

Medite Банята

Медите

Медите мнение

Медите

Spa центърът на хотел Медите

Определено сме били и в по-големи.

SPA зоната

Уелнес частта се състоеше от:

 • Солна стая;
 • Финландска сауна;
 • Билкова арома сауна;
 • Парна баня.

Не ни хареса, че сутринта на следващия ден арома сауната не беше загряла още и съответно спа центърът стана още по-малък без нея. 

В уелнес зоната имаше около десетина легла тип шезлонги за релакс и диспенсър за вода.

Най-лошо впечатление ни направи закритият басейн и в частност пространството около него, което се беше превърнало в закусвалня. Влизайки в помещението следобед, миризмата на пържени картофи и пържена храна като цяло беше страшно натрапчива и неприятна. Смятаме, че допускането на внасяне на храна там не трябва да се случва. Единствено пипнахме водата, която беше топла и приятна, но не влязохме в басейна, тъй като наистина миришеше ужасно, а и фактът, че помещението е затворено, непроветриво и наситено с влажност, увеличаваше ефекта.

Медите солна стая

Медите СПА

Медите СПА

Медите закрит басейн

Медите закрит басейн

Медите открит басейн

Откритите басейни

Топлите минерални басейни бяха два. Водата беше приятна температура за времето навън, но не бяха горещи, както във Велинград. Надяваме се при по-студено време да не ги разреждат, за да може да се стои в тях без да ти е хладно. Всички останали басейни бяха студени. През пролетта и лятото предполагаме, че е по-удачният сезон да се посети това място, за да може да се насладиш на повечето басейни. Беше красиво и приятно отвън, свиреше музика. Имаше кошчета за пушачите и пепелници.

Направи ни впечатление, че вилите имат собствени джакузита.

Други впечатления от Медите Спа Резорт и Вили

 1. Закуската. Беше обилна и разнообразна. Рядко виждаме салата на закуска (имаше Цезар). Имаше фрешове, но определено ни се сториха разредени със сок. Кафето не беше хубаво.
 2. Рум сервизът се забави доста. Поръчахме на обяд 2 пици с 2 бири и платихме 48 лева, скъпо, а не беше нищо особено.
 3. В механата обслужването беше добро. Предупредиха ни още при запазване, че има събитие и ще могат да ни обслужат, но със забавяне, ала донесоха поръчаното доста бързо, беше вкусно.
 4. Нямаше достатъчно информация в стаята за предлаганите услуги и възможности в хотела: трябваше да звъним на рецепция, за да разберем има ли Рум сервиз, а те ни пренасочиха към ресторанта, които пък предложиха или да ни кажат какво имат на база какво ни се яде, или да ни донесат меню. По-късно отново трябваше да звъним на рецепция да запазим места за вечеря.
Back to top button