Начин на живот

Топ 20 най-добри места за живеене за млади хора

Младите хора по света имат доста различна представа за това какво е добро място за живеене в сравнение с по-възрастните. За поколението на възраст до около 35 години не е достатъчно да живее на място с добър жизнен стандарт. За младите хора е важно да общуват с хора от други култури и да срещат интересни личности от цял свят. 

Важно е да имат добри възможности за забавление, но също и възможности за културно, професионално и личностно развитие и обогатяване. Важно е да живеят в общество, където свободно и без страх да изразят себе си и да покажат кои са и какво искат. В тази статия ви представяме кои са двайсетте най-добри места за живеене за млади хора в света.

Съдържание

Рио де Жанейро, Бразилия

Това което привлича младите хора от целия свят в Рио са несъмнено едни от най-красивите градски плажове в света, красивите млади хора с приятен слънчев загар и топлото и толерантно отношение на местните жители към чужденците. Рио е наистина магнетичен и неговия ваканционен стил на живот просто ще ви накара да се влюбите в това място.

Лос Анджелис, Калифорния, САЩ

Подобно на Рио де Жанейро, Лос Анджелис привлича младите хора с крайбрежния стил на живот. Достатъчно е да видите крайбрежната алея на Венис Бийч за да почувствате младия дух на Ел Ей. Навсякъде е пълни с велосипедисти, младежи които карат ролери или скейтборди, хора играещи плажен волейбол или такива, които просто са решили да потичат.

Париж, Франция

Париж не е само град на любовта. Той е световен мегаполис, в който живеят хора от цял свят, хора търсещи място, на което да изразят себе си. Местните университети, прелестна архитектура, световно известни забележителности и многоцветна палитра от култури и националности е превърнала Париж в това което е днес, а именно в един от най-обичаните и посещавани от младежи градове в света.

Амстердам, Холандия

Холандският метрополис Амстердам е град с безброй лица. Той е считан за един от най-свободните, демократични и либерални градове в света и за място, на което човек може да освободи душата и ума си и просто да бъде себе си. Западноевропейският град привлича не само с възможностите за получаване на добра работа и образование, но и заради безграничните възможности за развлечение.

Оукланд, Нова Зеландия

Далечен и модерен, Оукланд е една утопия за младежите от цял свят. Място където има добри университети, където хора от цял свят живеят заедно в разбирателство и синхрон. Новозеландският град е символ на всичко, което младите хора желаят и което едно общество може да постигне. Те намират там сигурност в бъдещето – нещо, което е толкова трудно да се открие на друго място по света.

Мелбърн, Австралия

Австралийският мегаполис Мелбърн почти винаги е на едно от челните места когато се говори за най-добрите места за живеене в света. Той е голям, чист, подреден, безопасен, модерен, бързо развиващ се и същевременно изключително модерен град. През последните години се нарежда сред най-привлекателните места за получаване на добро образование в света.

Стокхолм, Швеция

Най-големият, забързан и динамичен метрополис на Скандинавия е шведската столица Стокхолм. Много млади хора от целия свят описват този град като най-доброто място за реализация, като място, където идеята за идеалния начин на живот, съчетаващ висок стандарт, сигурност, стабилност и много свободно време, е все още жива.

Хелзинки, Финландия

Често хората се шегуват, че финландската столица Хелзинки е европейският Лас Вегас. Прекрасните заведения, нощни клубове и огромни възможности за развлечение са се превърнали в нарицателно за този град, чийто дух няма как да остане незабелязан. В Хелзинки има нещо, което кара всички млади хора да се влюбят в него още щом го зърнат за пръв път.

Лондон, Великобритания

Достатъчно е да се разходите по улиците на британската столица и ще разберете защо е толкова обичана и магнетична. Въпреки особеностите на местния климат, градът е световен център. Счита се, че това е вторият най-космополитен град в света след Ню Йорк, а за да почувствате колорита на Лондон е най-добре да отидете на Пикадили Съркъс в топъл и слънчев ден.

Ню Йорк, САЩ

Това което привлича младите хора в Ню Йорк е фактът, че това е най-пъстрият и многоцветен град на планетата. За да добиете представа за какво става въпрос просто хвърлете един поглед на Тайм Скуеър. Това място с право може да се нарече център на света. Навсякъде е пълно с хора и всички те говорят на различни езици.

Мюнхен, Германия

Едно от най-атрактивните места в света за младежите между 18 и 35 години е перлата на Германия – Мюнхен. Градът съчетава богата история и ултрамодерно съвремие. Тук сред вековните сгради, старинни площади и средновековни паметници на културата живее едно от най-модерните общества на 21-ви век. Младите хора идват тук привлечени от демократичния дух на една от най-развитите страни в света.

Осло, Норвегия

Столицата на Норвегия Осло е считан за най-мултикултурното общество в цяла Скандинавия. Младите хора идват тук в преследване на мечтите си за по-добър живот под формата на висок жизнен стандарт, качествено образование, отлични бизнес възможности и изключителна междукултурна и междуетническа толерантност. Не на последно място са и огромните възможности за забавление и шансът да контактуват с други млади хора от цял свят.

Виена, Австрия

За Виена се казва, че е най-добрия град за живеене в света, но тя е много повече. Австрийската столица е изключително космополитна и същевременно много спокойна и сигурна. Тя предлага богат културен живот и възможност за младите хора да общуват със свои връстници от всички краища на света.

Женева, Швейцария

Събрала накуп целия колорит и културно богатство на Швейцария, Женева е сред най-притегателните центрове в Европа. Младите хора обожават да се намират в мултикултурна среда, а няма спор, че швейцарският град е сред най-добрите места в света за тези, които обичат да общуват с хора от други култури и националности.

Сидни, Австралия

Сидни е магнит за хора от всички възрасти, но най-вече за младите, които търсят място с добри възможности за забавление и реализация. Градът се счита за един от водещите в света образователни центрове, а красотата му не може да се подлага на съмнение. Да живееш в Сидни е все едно да живееш в прекрасен курорт. Щом излезеш от работа или училище се озоваваш на улиците на един от най-красивите градове в света.

Дъблин, Ирландия

Ирландия е една от най-бързо развиващите се страни в света. Столицата Дъблин е град, който съчетава всичко най-добро от икономическия прогрес на града. Млади хора от цял свят идват тук за да се забавляват, да работят и да учат в един от най-добрите колежи в света какъвто е Тринити колидж.

Копенхаген, Дания

Копенхаген е очарователен град, а младите хора просто го обожават. Едва ли има място в света, където да получите толкова качествено образование на толкова ниска цена. Нещо повече – за граждани на Дания, Европейския Съюз и Европейското икономическо пространство образованието в страната е дори безплатно!

Сан Франциско, Калифорния, САЩ

Заради космополитния си дух и огромни възможности за личностно развитие, калифорнийският мегаполис Сан Франциско е най-атрактивното място за младите хора в САЩ. В околностите на града се намират някои от най-добрите университети в света (Станфордския университет), както и някои от най-атрактивните за работа компании като Гугъл (Маунтин Вю) и Фейсбук (Пало Алто).

Берлин, Германия

Берлин е считан за най-значимият културен център в света. Той постоянно привлича млади хора от всички континенти и по този начин градът става все по-пъстър и млад. Невероятно богатият културен живот и големите възможности за личностно и професионално развитие действат на младите хора като магнит.

Барселона, Испания

Барселона е най-атрактивната дестинация за живеене за млади хора не само в Европа, но и в света. Градът е най-колоритното и ексцентрично място, което можете да си представите. Неговата уникална архитектура и космополитна градска среда се допълва от неограничените възможностите за учене, работа, бизнес и забавление. Градът е място, на което ще откриете млади хора от всички точки на света.

Back to top button