Начин на живот

Кой град в Европа прилича на Нюпорт Бийч в Ориндж Каунти?

Всеки, който е посещавал Южна Калифорния и Коста дел Сол в испанската провинция Андалусия, може би е забелязал значителната прилика между тези две места. Лукс, големи къщи, басейни, палми, много слънце, туристи, безкрайни плажове, хора с приятен слънчев загар, плажен волейбол, златен пясък, яхтени пристанища и какво ли още не. Всичко това е олицетворение на Южна Калифорния, но и на Коста дел Сол.

Сред най-известните места в Южна Калифорния е Ориндж Каунти – третия най-многолюден окръг в Съединените щати.

Тук се намира град Нюпорт Бийч, който се счита за сърцето на Ориндж Каунти. Най-вероятно всички си го спомнят от прочутия американски телевизионен сериал “Ориндж Каунти”.

Мястото в Европа, което най-много прилича на Ориндж Каунти и на Нюпорт Бийч, е испанския град Марбея и така наречената Златна миля. Тук целогодишно се стичат хиляди хора от цяла Европа с надеждата да намерят добър климат и много слънце в съчетание с много лукс.

И двете места за дом на много знаменитости сред които Джеймс Камерън, Кевин Костнър, Гуен Стефани и други в Нюпорт Бийч и Антонио Бандерас, Мелани Грифит, Долф Лундгрен и други в Марбея.

Освен че много известни личности живеят в тези градове, Марбея и Нюпорт Бийч са и известна туристическа дестинация за богатите и известните.

Южна Калифорния и южна Испания имат субтропичен средиземноморски климат. По тази причина Нюпорт Бийч и Марбея се радват на изключително сходни климатични условия с дълги горещи лета и топли зими.

Януари

Нюпорт Бийч – 18°C / Марбея – 17°C;

Февруари

Нюпорт Бийч – 18°C / Марбея – 18°C;

Март

Нюпорт Бийч – 19°C / Марбея – 20°C;

Април

Нюпорт Бийч – 20°C / Марбея – 22°C;

Май

Нюпорт Бийч – 21°C / Марбея – 25°C;

Юни

Нюпорт Бийч – 22°C / Марбея – 28°C;

Юли

Нюпорт Бийч – 24°C / Марбея – 31°C;

Август

Нюпорт Бийч – 25°C / Марбея – 31°C;

Септември

Нюпорт Бийч – 24°C / Марбея – 28°C;

Октомври

Нюпорт Бийч – 23°C / Марбея – 24°C;

Ноември

Нюпорт Бийч – 21°C / Марбея – 20°C;

Декември

Нюпорт Бийч – 18°C / Марбея – 18°C;

Нюпорт Бийч се радва на прекрасни свежи лета с не много високи температури благодарение на по-хладните води на Тихия океан, а Марбея се радва на чудесни зими благодарение на планината Сиера Бланка, която пази от студеното време през зимните месеци.

Чудесните климатични условия правят Марбея и Нюпорт Бийч еднакво привлекателни места за прекарване на зимните месеци за всички, които искат да се спасят от студеното време на север.

Back to top button