СанданскиСПА хотели

Парк Хотел Пирин Сандански – мнения, ревю

Съдържание

Как избрахме хотела

Какво по-хубаво от това да отбележиш празник на някое хубаво и комфортно място? Помечтахме за това и решихме да запазим места в някой хотел в уикенда непосредствено преди Свети Валентин – 12-14.02.2021.

Бяхме вече позакъснели и опциите не бяха супер много. Първо помислихме за Велинград и тук много съжаляваме, че не направихме скрийншот на цените, които бяха умопомрачаващи. Явно хотелите бяха решили да изстискат портфейлите на влюбените двойки. Затова бързо сменихме локацията и избрахме Сандански, тъй като отдавна не бяхме ходили, а и прогнозата беше за лошо време, а в този град лошо време е нещо като мит.

Искахме да се поглезим със Spa и това надделя в избора ни Шарлопов срещу Интерхотел Сандански. В Парк хотел Пирин беше описано, че има две сауни и две парни бани, което беше по-примамливо от една сауна и парна баня на Австрийския хотел, а и все пак е 5 звезди.

Платихме 404 лв. за две нощувки за двама със закуски и вечери на блок маса.

Park hotel Pirin

Може да го намерите тук:

Първи впечатления

Пристигнахме към 15 ч. и паркирахме под една тента в огромния паркинг, но все пак близко до входа. Вече имаше хора преди нас, чакащи за настаняване и се оформи малка опашка, която спазваше нужната дистанция, всички бяхме с маски във фоайето.

Вътре беше леко хладно, някои от гостите стояха с якета, по-късно се оказа, че централното затоплящо тяло за рецепция и лоби бар се е повредило.

Не сме чакали много, обясниха ни набързо и за наша радост се появи пиколо, който ни пое. Човекът беше много вежлив, доразказа ни основни неща, които ни интересуваха, като например къде са СПА центърът и ресторантът. Оказа се, че сме в новата част на хотела, което означаваше един доста дълъг коридор, през който трябваше да преминем, слизайки от асансьора.

Стаята

Доста широка стая, с балкон с гледка към реката. Изолацията на дограмата беше много добра, защото реката шумеше доста, а в стаята не се чуваше. Заради местоположението обаче имаше изобилие от насекоми наоколо, едно беше влязло и в стаята. Леглото беше голямо и ни харесаха огромните нощни шкафчета. Имаше и големи огледала, които бяха много удобни.

Учудващо мини барът не беше богато зареден: само една бира, едно уиски, две малки води, една кола и една фанта, редбул, шоколад и бадеми. Нямаше водка и сок, можеше и още една бира да сложат.

Нещо, което виждаме за първи път към мърчандайзинг консумативите: презерватив и специална ръкавица за обувки.

Банята също беше широка: имаше и вана, и отделно душ кабина. Хареса ни картонената кутия, в която имаше тоалетно мляко и тампончета за премахване на грим, самобръсначка, четка и паста за зъби, клечки за уши и пила за нокти. Оказа се обаче, че вратата на банята ни се е развалила и може да се затвори само от вътрешната страна, след като се заключи. Съобщихме за това по-късно, когато слязохме на вечеря, и я бяха оправили, докато се наядем.

Park hotel Pirin Park hotel Pirin Park hotel Pirin Park hotel Pirin Park hotel Pirin Park hotel Pirin Park hotel Pirin Park hotel Pirin Park hotel Pirin Park hotel Pirin Park hotel Pirin Park hotel Pirin Park hotel Pirin Park hotel Pirin Park hotel Pirin Park hotel Pirin Park hotel Pirin Park hotel Pirin Park hotel Pirin Park hotel Pirin Park hotel Pirin Park hotel Pirin

Park hotel Pirin

СПА центърът

Тук беше голямото ни разочарование. Първо системата им за даване на кърпи за нас няма логика: поискаха номера на стаята ни, за да ни отпуснат две кърпи, а после при оставяне не отбелязват никъде това.

Въпросният сауна парк се състоеше от:

 • Традиционна сауна;
 • Био сауна;
 • Обикновена парна баня;
 • Парна баня с хамам;
 • Топли легла;
 • Леден фонтан.

Едната парна баня въобще не работеше, до другата не се доредихме, както и до био сауната. Успяхме да се възползваме само от класическата сауна, тя беше ок. Полежахме и на леглата, но бързо се наситихме, тъй като гледката нагоре към тавана ни стигна: паяжини и изгорели лунички. Леденият фонтан пък беше една замръзнала чешма и корито с лед, което не беше особено атрактивно: да си гребнеш с ръка и да си ръснеш по тялото?!

Вътрешният басейн беше с приятна за плуване температура, имаше детски басейн и едно джакузи, в което не сме влизали, тъй като имаше много хора. Не успяхме да се доредим и до единственото работещо съоръжение навън: един малък басейн, тъй като там се вихреше мини частно парти: бяха си напоръчвали и храна, и напитки.

Разбрахме, че има и по-топъл, термален басейн, който се заплаща допълнително срещу 20 лв. на човек на ден. Върнахме се 10 години назад, когато в хотелите се плащаше допълнително за сауна…

С това се изчерпва всичко, включено в цената на нощувката, от което един гост може да се възползва в SPA центъра.

Храната в Шарлопов Сандански

Качихме се обратно в стаята и решихме да поръчаме рум сервиз, тъй като не бяхме обядвали още. Тук меню, там меню: нямаше такова, а същевременно в наличната листовката на хотела с информация, беше описано, че ще намерим в стаята меню. Звъннахме на рецепция, откъдето ни препратиха към Лоби бара. Чакахме на телефона няколко минути и никой не вдигна, звъннахме направо на лобито: отново никой не вдигна. Звъннахме пак на рецепция и най-сетне се разбрахме някой да ни качи меню (първоначално ни предложиха направо да поръчаме, но ние попитахме как точно ще стане като нямаме меню и не знаем какво да поръчаме).

10 минути по-късно вече си бяхме избрали и успяхме да се свържем с рум сервиза: клуб сандвич и сандвич Крок Мосю. Отсреща се затрудниха на втория, попитаха неадекватно дали да бъде малък или голям, обяснихме, че в менюто е посочен само един грамаж, след което очевидно им стана ясно, че това не е питие. Още 10 минути по-късно ни се позвъни обратно, за да ни се каже, че сме гледали старо меню и сандвич Крок Мосю няма. За около 30 минути поръчката беше готова, доволни сме, беше вкусно, въпреки перипетиите.

Park hotel Pirin Park hotel Pirin

Park hotel Pirin

Храната в ресторанта също беше вкусна. Имаше голямо разнообразие и на закуска, и на вечеря. Това, което ни създаде дискомфорт е, че при всяка допълнителна поръчка на питие, директно ни се носеше сметката, на която трябваше да се подпишем, а не се събираше. Така се подписахме 4-5 пъти за една вечер.

Нека споменем, че ресторантите в хотела бяха два: Балкански (на свободна консумация) и Средиземноморски (на блок маса). На обяд втория ден хапнахме и в другия: също храната беше добре.

Това, което не ни допадна беше, че на 13.02. за ресторанта а ла карт беше подготвена специално програма: имаше красива арка от балони, рози за всяка дама и програма, а за хората на блок масата не беше подготвено абсолютно нищо специално.

Park hotel Pirin Park hotel Pirin

Други впечатления от Парк Хотел Пирин

 1. Имаше добре оборудван фитнес.
 2. На рецепция отказаха да ми развалят 50 лв., за да платя на таксито, под претекст, че нямат.
 3. Камериерките могат да се стараят повече, сравнявайки с други хотели. Заварих пижамата си накуп върху оправеното легло.
 4. Били сме по-добре обслужвани в 4-звездни хотели.
 5. В СПА центъра имаше голям избор от бански, които се продават.
 6. Телевизорът в стаята беше умен и можехме да гледаме Youtube.

Back to top button