ВелинградСПА хотели

СПА хотел Рич 5 звезди, Велинград – отзив, ревю и мнение

Как избрахме хотел Рич във Велинград

Това беше доста инцидентно. Тъй като времето в Поморие беше ужасно и не спираше да вали, решихме, че трябва да отидем някъде другаде, защото рискуваме още един цял ден да прекараме в гледане на филми, а това можем да правим и вкъщи. Тук сигурно се питате: “Е, тогава защо не се прибрахте, а решихте да биете път от морето до Велинград?” Доста разумен въпрос, благодаря. Причината е необичайна: купихме си нов матрак, който пристигна на руло и трябваше да го оставим 72 часа да добие формата си, без да лежим на него. Абе, търсихме си причина, май.

Затова буквално от днес за утре трябваше да си намерим хотел. Решихме, че трябва да е с минерална вода, защото в цяла България го даваха лошо времето и дестинацията беше ясна: любимият Велинград.

Възможните варианти не бяха много, другите хотели в Booking не ни допаднаха особено: или сме били и не искахме да се връщаме, или не ни вдъхваха доверие. Цените горе-долу бяха еднакви навсякъде, затова избрахме хотел Рич, все пак е петзвезден и заплатихме 216 лв за една нощувка за двама.

хотел Рич във Велинград

Хотела може да намерите тук:

Съдържание

Първи впечатления от хотел Rich

хотел Рич във Велинград 30

Пристигнахме с 15-20 мин преди часа за настаняване. Паркингът беше доста пълен, едва намерихме къде да спрем. Посрещна ни пиколо, което помогна с багажа. Имаше хора преди нас, но много дойде наш ред. Персоналът беше вежлив, разясниха ни всичко, почерпиха ни бонбони и шампанско.

През това време пиколото изчезна някъде с предишната група, а ние викнахме асансьора, тъй като стаята ни беше на третия етаж. И тогава почнахме да чакаме, чакаме ли чакаме. Асансьорът беше един за целия хотел и явно не беше предвидено това за пиковите моменти на настаняване, комбинирано с гостите, които щъкат из него също.

Толкова се изнервихме, че решихме да мъкнем багажа си по стълбите.

Лошо впечатление ни направи, че в коридора миришеше на смесица от ароматизатор и манджа.

хотел Рич във Велинград 2 СПА хотел Рич 5 звезди, Велинград - отзив, ревю и мнение

хотел Рич във Велинград 19

хотел Рич във Велинград 20

хотел Рич във Велинград 21

Стаята в Спа хотел Рич

Стаята беше в интересни цветове: пепел от рози и бежово. Не беше много голяма, но имаше балкон с изглед към джакузитата. На него имаше маса със столове, както и сушилник за дрехи.

Различно решение беше също рамкирането на телевизора със същите дървени мотиви, както огледалото и скрина. Чашите за чай бяха красиви и различни спрямо другите хотели. Имаше кана за гореща вода с няколко вида чай и кафе, комплимент от хотела, както и две минерални води. Бяха оставили и чаши със столчета за вино, което се цени високо от хората, консумиращи тази напитка. Представете си да искате да отворите бутилка вино в стаята и да трябва да пиете от водни чаши: удоволствието ви се разваля. Минибарът беше добре зареден. 

В гардероба бяха оставени кърпи за басейна и халати. Имаше още от обичайните: 

 • пантофи; 
 • обувалка;
 • шивашки комплект;
 • гъба за почистване на обувки; 
 • и презерватив.

За първи път виждаме термометър в стаята. Също рядко се среща възможност за пускане на музика в стаята и банята. При включване на телевизора имаше персонално обръщение към нас от името на управителя.

хотел Рич във Велинград 18

 

Лошо впечатление ни направи, че брошурите, спа менюто и всички листовки, които открихме в папката бяха ужасно смачкани. Открихме голяма буболечка в стаята, захванала се за пердето, не знам как може да не са я видели при почистването. Но най-лоши впечатление от всичко ни направи скъсания чаршаф на леглото. Хотел Рич, сериозно ли в петзвезден хотел се застилят такива чаршафи?

хотел Рич във Велинград 16

хотел Рич във Велинград 17

Банята

Сравнително малка, беше с вана. Няма как да не отбележим напуканата тоалетна чиния, доста грозно. Стандартните душ гел, шампоан, козметичен комплект и шапка за душ присъстваха. Бяха решили традиционният сапун на блокче да сменят с тече от тубичка, но явно имаше някакъв проблем, защото той постоянно течеше и правеше една локвичка под него.

хотел Рич във Велинград 3

Спа центърът в хотел Рич

Мнението ни е, че това не може дори да се оприличи като спа център. Един от най-малките, които сме виждали, особено пък за хотел в сърцето на Спа столицата на Балканите. Във Велинград в почти всеки хотел има спа център, а това е петзвезден хотел: очакванията ни бяха по-големи.

Има само една парна баня и две сауни. При това помещенията им бяха изключително малки. Отначало дори не можехме да повярваме и търсихме дали някъде няма още на друго място: нямаше. На едната сауна дори не се затваряше добре вратата и съответно не можеше да достигне високи градуси.

 Разчупеността на спа центъра също отчитаме като минус, тъй като имаше прекалено много стълби и ако си се замаял след сауната, има реална опасност да се пребиеш. На долния етаж беше въпросният сауна парк, както и диспенсър за вода. Имаше стълби, които те отвеждат при закрития басейн и малка тераса с шезлонги и легла. От там има вити стълби надолу, по които да слезеш при басейна и други нагоре, по които да се качиш при джакузитата. 

Джакузитата бяха три, следобед определено избрахме да влезем в най-чистото, другите не бяха за предпочитане. Водата беше топла, в басейна също. Като цяло, ако е лошо времето и не искаш да си мокриш главата нямаш избор къде да отидеш, а и си представяме как целият хотел би се побрал в двете сауни. Този хотел не е подходящ въобще за зимата, особено тези стълби като замръзнат сигурно е голяма “веселба”.

СПА хотел Рич 5 звезди, Велинград - отзив, ревю и мнение

хотел Рич във Велинград 5

хотел Рич във Велинград 6

хотел Рич във Велинград 7

хотел Рич във Велинград 23

хотел Рич във Велинград 8

хотел Рич във Велинград 22

СПА хотел Рич 5 звезди, Велинград - отзив, ревю и мнение

хотел Рич във Велинград 25

хотел Рич във Велинград 26

хотел Рич във Велинград 27

СПА хотел Рич 5 звезди, Велинград - отзив, ревю и мнение

хотел Рич във Велинград 10

хотел Рич във Велинград 28

хотел Рич във Велинград 12

хотел Рич във Велинград 12

хотел Рич във Велинград 15

 

Ресторантите в хотел Рич Велинград

Обядвахме в градината на ресторанта от обедното меню. Храната беше вкусна, но от обслужването не сме възхитени. Градината беше красива, имаше фонтан.

Вечеряхме в таверна Омар, като предварително ни посъветваха да си запазим място. Имаше две момински партита и програмата се съобразяваше с тях, което не ни хареса. Храната с малки изключение беше добра. Ризотото определено не им е силна страна, както и Аперол шприц на територията на целия хотел не могат да правят добре. Имаше певец, който се грижеше за настроението. Преобладаваха сръбски и поп-фолк песни.

Закуската беше хубава. Имаше голямо разнообразие. Силно впечатление ни направи, че имаше фреш, който видяхме как се изстисква на бара. Доста по-добре от соковете, които масово се предлагат на други места.

Пиано бар Rich

Тъй като програмата в ресторанта приключи сравнително рано, към 23 часа, отидохме в пиано бара в хотела. Там гостуваха Неделяна и Лазар Кисьов. Повечето хора вечерящи в Омар също се пренесоха там. Изкарахме си много весело. Певците бяха добри, с много настроение и макар да бяхме само двамата, много се веселихме и танцувахме. Заслужаваше си.

Други впечатления от Спа хотел Рич

 1. Имаше парк на територията на хотела, който не успяхме да посетим.
 2. Фризьорският салон беше постоянно пълен с клиенти.
 3. Откакто започна пандемията това е първият хотел, който не ни накара да сложим маски на закуска, докато избираме храната си.
 4. Лобито беше доста помпозно, но нямаше бар, ако искаш да седнем и изпиеш нещо там.
 5. Терасите бяха украсени с много сандъчета с цветя и беше много красиво.
 6. Имаше фитнес, който видяхме, че се посещава и от външни лица, не сме влизали и не видяхме какво представлява.
 7. Видяхме, че предлагат масажи на открито на една от терасите с изглед към басейна, но беше хладно навън и не разбрахме дали се ползва.
Back to top button