Полезно

Топ 5 дестинации за семейна почивка в България

Времето, прекарано със семейството, е ценно и незабравимо. А какво по-хубаво от това да го прекарате в почивка по родните места? Изберете си дестинация – море или планина, където да се отдадете на истински и заслужен релакс, заобиколени от красива природа, забележителности и развлечения.

Вижте кои са петте най-популярни дестинации за почивка със семейството в България.

Съдържание

Созопол

Това е предпочитана дестинация по Черноморието, която съчетава всички нужди и удобства – богата история, култура, поддържани плажни ивици и запазена зелена растителност, разнообразие от хотели и вили за отсядане със СПА зони и басейни. Созопол е един от най-популярните курорти в България, подходящ както за пътувания с цел забавление с приятели, така и за качествено прекарано време със семейството. В Созопол и в близост до него се намират:

  • Архитектурен и археологически резерват Старинен Созопол – познат е още като стария град. Тази дестинация носи богата история и е културно наследство за България. В Древността е бил известен като Аполония, а по-късно – Созополис. Там ще срещнете красива и старинна архитектура;
  • Храм “Свети Зосим Созополски” – намира с в морската градина и има забележителна масивна архитектура. Посветен е на отецът, който е бил покровител на курорта – Свети Зосим, а в храма се помещават много ценни икони; 
  • Замъкът “Равадиново” – в почти непосредствена близост, само на 2 км, се намира впечатляващия замък “Равадиново” с пищна градина и мини зоопарк, който може да разгледате по време на вашата почивка със семейството;
  • нос Скамний – това е най-източната точка, която ще ви представи незабравима гледка към необятното Черно море.

Това са само част от забележителностите, които може да посетите със семейството си по време на вашата почивка, докато разнообразявате престоя на плажа, СПА зоната на хотела или престой в любимо заведение.

Банско

Това е един от най-популярните зимни курорти в България, който е напълно подходящ за почивка със семейството. Тази дестинация съчетава красива природа, богато културно наследство и история.

Банско е подходящ за целогодишно посещение – през зимата може да се радвате на добре поддържани ски писти, подходящи и за сноубордизъм, а лятото – да се разхождате сред красивата природата и да се отдадете на релакс в СПА зоната на хотела.

Велинград

Един от най-предпочитаните СПА курорти за семейна почивка в България, намиращ се на около 34 км от град Пазарджик. Освен на престой в луксозен хотел край басейна или в къща за гости, ще можете да се насладите много културни и природни забележителности – езерото Клептуза, емблематично за Велинград, исторически музей “Вела Пеева”, зоокът с горски животни и още много.

Пампорово

Отличен курорт за целогодишна екскурзия, който има много какво да ви предложи. През вас ще се открие величието на Родопите, множество ски писти, училища за скиорство и сноубордизъм, екопътеки, Смолянските езера, Орфеевите скали и още много забележителности, на които да се насладите по време на почивката със семейството ви.

Албена

Предпочитан морски курорт, който съчетава забавления и спокойствие. Това е желана и посещавана дестинация в България от семейства с деца поради добре поддържаните и чисти плажове, обширна плажна линия и разнообразите варианти за настаняване.

Back to top button