Начин на живот

Кое е най-топлото място на Карибите през зимата?

Търсите място с целогодишно топъл климат, но да има и красива природа, и хубави плажове, и да става за забавление – с две думи идеалното място за почивка. Има място точно за вас. Какво ще кажете за крайбрежен град с много зеленина, бели плажове и палми, където температурите не падат под 31°C? Място, където лятото кипи 365 дни в годината, но точно такова, каквото си го представяте – горещо, вълнуващо, изпълнено с преживявания и емоции.

Това е град Картагена в Колумбия – една от любимите дестинации на много холивудски знаменитости. Колумбийският метрополис с население от над 1,2 милиона души предлага една феерия от цветове, емоции, аромати, забавление.

Картагена е една уникална комбинация от старо и ново, от модерна архитектура и високи небостъргачи, съчетани със стари сгради в колониален стил, масивни каменни крепости и тесни улички.

Ако си мислите, че Европа е мястото, което предлага най-богата култура, най-вълнуваща архитектура и най-много чар, значи все още не сте посещавали Картагена.

Най-топлият град на Карибско море е разположен само на една ръка разстояние от множество райски красиви острови, които предлагат всичко необходимо за да се чувствате като в приказка – слънце, спокойствие, уединение, палми, бял пясък, кристално чисто море.

Споменавайки морето, редно е да добавим, че в тази част на Карибско море температурата на водата е постоянно около 28 – 30°C, така че дори и най-топлолюбивите хора ще бъдат пределно доволни от времето и водата.

Жегата пък по обяд си е направо нетърпима. Всеки гледа да се скрие на сянка с чаша разхладителна напитка в ръка. Дори и да обичате горещините внимавайте – екваториалната жега не е за подценяване, особено в крайбрежните райони, където е по-влажно.

Температурата тук е най-често между 30 и 33°C и то без значение от сезона. За сметка на това жеги от 38, 39 и дори 40°C не са изключени през нито един месец от годината.

Ако пък ви омръзне от слънцето и бездействието на плажа, Картагена предлага достатъчно нощни клубове, където да се забавлявате до зори под ритмите на салса или друга латиноамериканска музика.

Ако пък предпочитате по-спокойните забавления, винаги можете да се нахраните царски в някой страхотен ресторант с изключителна кухня. Добре е да знаете, че тук се стъмнява доста рано.

Към 6 след обяд слънцето залязва и вечерта започва с пълна сила, за разлика от Европа, където летните дни са дълги и е светло до 9 – 10 вечерта по Средиземноморието и дори по цяла нощ на север в някои части на Скандинавия.

За тези, които искат да са постоянно в контакт с природата, най-привлекателната опция може би ще бъде да потърсят някоя туристическа агенция и да се включат в някоя вълнуваща екскурзия в околностите на града сред красотата на латиноамериканската екваториална джунгла.

Ако решите да прекарате един ден на сафари в джунглата обаче, не забравяйте да си вземете репелент против комари, защото влажното и топло време създава отлични възможности за кръвосмучещите гадини.

Ако се чудите кога да пътувате, ние ви препоръчваме най-сухите месеци в годината, които са същевременно и най-хладни, а именно месеците януари и февруари. Как ви се струва средна януарска температура от около 31°C? Ако ви харесва, то тогава Картагена е точно за вас.

Back to top button