Къщи за гостиСапарева баня

Вилни къщи парка Сапарева баня – мнения и ревю

Съдържание

Как избрахме вилни къщи Парка в Сапарева баня

Е, тези от вас, които ни следят, са забелязали, че спряхме да публикуваме ревюта. Не, не сме се отказали, но спряхме да пътуваме, тъй като ни се роди дъщеричка. Неусетно бебето навърши годинка и се престрашихме за първата ни почивка заедно тримата. Тя е мадама с характер и бяхме сигурни, че няма да рискуваме с хотел, защото ни дожаля за другите гости. Насочихме се към къщи за гости, като идеята беше да имат самостоятелен басейн с минерална вода, за да може да топнем и бебето за първи път. Сапарева баня беше добра опция, защото е на час път от вкъщи и щяхме да понесем мрънкането в колата. О, да, бяхме в зъбна криза.

Къща за гости парка

Къщи за гости парка ни бяха препоръчани от моята майка. Нейната компания често ходи там, хвалила ги е не веднъж като спокойно място, с основно преимущество басейнът, който може да се ползва по всяко време. Къщичките са около него и за една минута по джапанки си се прибрал вътре. Набелязахме си и конкретна къща: номер три. Нейната веранда е точно на басейна. Тя е най-близко и преценихме, че може даже да ползваме басейна, докато бебето спи, леле, страшни оптимисти сме били. Въпреки че въпросната къща е по-голяма: с две спални, ние преценихме, че ще я наемем цялата: ще си платим и двете спални, за да сме сами. Цената за цялата къща в периода неделя-вторник (три нощувки) беше 480 лева.

Къщи за гости парка

къщи за гости Сапарева баня

градината

Първи впечатления от вилните къщи

Къщите се намират по стръмна уличка на стотина метра от хотел Петте елемента в Сапарева баня и съответно на толкова от басейни Котвата. Имаше плъзгаща се врата, която слязохме да си отворим и вкарахме колата в двора, където имаше обособен паркинг за около 6-7 коли. Имаше много зеленина, цъфнали дървета и цветя. Никой не ни посрещна, но вече преминавайки с багажа през двора и къщичките, ни пресрещна хазяйката. Много мила и усмихната жена. Не очакваше, че сме само тримата, малко се учуди. Упъти ни и каза, като се настаним, да дойдем за регистрация. Тъкмо смъкнахме багажа и се почука: отново хазяйката. Предложи ни да си изберем едната от двете спални и ако не ползваме другата, да заплатим по 120 лева на вечер, а не 160. Това беше много мил жест, но ние си бяхме направили сметката, а и не искахме да ги ощетяваме. 

паркингът паркингът на къщите

Къща номер 3

Разгледахме вече къщата. Тя се състои от голям хол с мини кухня и две спални със собствени санитарни възли. В хола имаше и голяма камина. Къщата има веранда с маса и пейки и изнесена печка, както и външно барбекю.

Обзавеждането е доста амортизирано, но е ок, не е лукс, но и цената не е като за лукс. Имаше голям ъглов диван и маса, среден телевизор на шкафче, хладилник, мивка с няколко шкафа, в които имаше основна посуда. Бяха оставени джапанки, които да се ползват за чехли, но аз лично не бих ги обула. Старите хора си имат една специфична миризма, не знам как да я определя, на застояло? Ето така миришеше вътре.Отворихме прозорците да се проветрява.

Двете спални помещения бяха сходни. Имаше спални, гардероб, мини телевизорче, тоалетка със стол и нощни шкафчета. Бяха оставени кърпи за тяло, лице и за крака.камината кухнята с хладилника другата спалня тоалетка гардероб леглата спалня 1 телевизор в спалните кухня чаши посуда телвизор в хола общото помещение

 

гледката от верандата

Баните

Двете бани бяха с душове. Определено вече имат нужда от ремонт. В едната ламперията беше пробита на места. Вратите бяха доста захабени и мръсни.

Имаше оставени сапунчета.

В едата баня обаче казанчето беше развалено и не спираше да тече. Реално вода не можеше да се пусне, тя си течеше постоянно на струйка. Ние обаче избрахме да сме точно с стаята с тази баня, защото леглото можеше да се изтегли до стената, за да спим тримата на него. Съответно трябваше да ходим да ползваме банята в другата стая. Хазяинът ни предложи да извика майстор за казанчето, но детето тъкмо щеше да спи и сметнахме, че ще го преглътнем.

другата баня Вилни къщи парка Сапарева баня - мнения и ревю баните във вилите банята
Най-големият проблем, който срещнахме беше хигиената. Особено за родители с лазещо дете, това е важно и очаквахме повече. Имаше прах, имаше мравки по пода при масата и в кухнята също лазеха по шкафовете и мивката. Ако бяхме сами, може би щяхме да махнем с ръка, защото най-вероятно щяхме да ползваме къщата само за преспиване, но с малко дете не е така. Прекарахме вътре достатъчно време, за да го натрупаме като голям негатив.

мравки врата дупка мръсно в банята мръсотия в банята микровълновата

Други впечатления от къщи за гости Парка

 1. Има много котки. Всяка къща си има свои котки, разпределили са си територията. Доста са нахални. Ние обичаме животните и не ни пречеха, но знаем, че не всички хора са така, затова е важно да се спомене и да се има предвид, защото на верандата ще съжителствате с тях.
 2. Нашата къща имаше втори етаж с отделен вход с доста стръмни и извити стълби. Когато чистеха горе, определено се чуваше. Не хванахме гости горе и не можем да кажем дали пречат.
 3. Басейните са два: един с по-топла и един с по-студена. Не много големи, но достатъчно. Все пак не са предвидени за плуване, а за топене. Имаше шезлонги около тях. Водата е супер, бяха чисти. Единствено падаха доста насекоми, но беше оставено кепче.
 4. Направи ни впечатление, че повечето гости са по-възрастни (50+) и определено не идват за първи път.
 5. Средата е много приятелска, хората са приятни, заговаряте се около басейна.
 6. Хазяинът ни остави домашно червено вино за почерпка.
 7. Няма опция за храна, трябва да си носиш, готвиш или поръчваш за вкъщи от заведенията.
 8. На няколко крачки имаше сладкарница, където правят хубаво кафе, на още няколко крачки имаше и хранителни стоки.
 9. Къщата се отопляваше централно. Първата вечер ни се стори хладно и трябваше да помолим хазяите да пуснат отоплението. После пък стана жега, няма как да спрем радиаторът и отваряхме прозорци. До колкото разбрахме, имало и подово отопление. Но през лятото без климатик не знаем дали е ок.
 10. Градината е много поддържана и хубава: много цветя и дървета.
 11. Според нас липсва някаква мини сауна с 2-3 места около басейна. Има къде да се сложи.
 12. Допускат се домашни любимци.

барбекю втори етаж от къщата Басейнът с минерална вода в къщи за гости Парка басейнът в къщи за гости Парка шезлонги верандата котка

Заключението ни е, че къщите са супер за компании и хора, които ще прекарат повече време навън: около басейна или в разходки. Съотношението цена-качество е ок. Минусът за родители с малко деца е хигиената, където има какво да се желае.

Back to top button